n-4.jpg

Barbie a lansat o nouă linie de păpuși. Compania a introdus păpuși cu proteze și scaune cu rotile.Noul aspect al păpușilor populare are drept scop combaterea stigmatizării în raport cu dizabilitățile fizice.

 

Noile păpuși vor apărea pe rafturi în luna iunie. Păpușile cu dizabilități fac parte din colecția Mattel’s 2019 Barbie Fashionistas, care îți propune să ofere copiilor mai multe reprezentări ale frumuseții.

„Ca o marcă, putem contribui la conversațiile în legătură cu dizabilitățile fizice prin includerea acestora în linia noastră de păpuși. Astfel demonstrăm e o viziune multidimensională a frumuseții și modei”, a spus Mattel într-o declarație, notează CNN.

Mattel a colaborat cu Jordan Reeves, un activist de invaliditate în vârstă de 13 ani care s-a născut fără antebrațul stâng, pentru a crea păpușa cu membrul protetic.

Autorul a colaborat și cu spitalul UTLA Mattel, și cu specialiștii pentru scaunele cu rotile pentru a proiecta un scaun cu rotile, despre care compania a spus că a fost unul dintre cele mai solicitate accesorii de la fanii Barbie.

„În timp ce există mai multe tipuri de scaune cu rotile, acest scaun este modelat după unul proiectat pentru o persoană care are o invaliditate fizică permanentă”, a spus Mattel într-o declarație. Compania va include și o rampă compatibilă pentru DreamHouse.

Courstey Mattel

Photo Credit: Courstey Mattel

Noul aspect al păpușii a devenit îndrăgit în rândurile activiștilor în domeniul drepturilor persoanelor cu dizabilități. Este simbolic faptul că „o mare icoană a societății ca Barbie demonstrează că există tipuri diferite de persoane… care pot fi atractive și cu care copiii vor să se joace”, a declarat Curt Decker, directorul executiv al  National Disability Rights Network.

Decker a spus că speră că noile păpuși vor contribui la eliminarea stigmatizării handicapurilor din jur și vor ajuta copii să înțeleagă și să accepte lumea din jur.

Mai mult de 1 miliard de oameni din lume au un handicap, potrivit Jennifer Laszlo Mizrahi, președinte al RespectAbility, un grup de advocacy pentru persoanele cu dizabilități. „Vrem sa ne vedem reflectați în cultură, jucării, produse și totul din jurul nostru”, a spus Mizrahi.

„Barbie se alătură unui număr de companii puternice, care înțeleg, de asemenea, că marketingul și, inclusiv, persoanele cu dizabilități este atât un lucru bun, cât și un lucru profitabil”.

Preluat de la: diez.md