tenemu2.jpg
Pe lista berăriilor craft din Moldova mai apare un nou nume: Tenemu, care se vrea a fi berea celor care experimentează pentru a produce o bere cât mai gustoasă. ÎDupă 12 mai, o veți putea găsi prin pub-urile din Chișinău.

Cine sunt Tenemu?

tenemu4

Putem cu sigur să spunem cine nu sunt. Nu sunt berari din Germania sau Cehia în generația a 5-a care fac doar beri clasice europene după rețete de familie. Nu sunt experimentaliști americani cu o pasiune pentru beri intense, agresive, nestandarde. Nu sunt vinificatori care au decis să experimenteze cu malț și hamei în timpul său liber. Nici nu sunt absolvenți a oricărei instituției unde se învață de a face bere.

Sunt oameni ca tine, baieții de la cartier, cărora le place să bea bere bună. Și ca să fii sigur la 100% că bei o bere bună și gustoasă trebuie s-o faci singur. Asta și a fost ideia inițială când cei trei prieteni au decis să-și facă o berărie proprie, să facă bere așa cum le place lor. Dar dacă gusturile diferă uneori, asta doar înseamnă că trebuie de experimentat și de făcut mai multe tipuri și variante de bere. Așa și s-a născut berăria Tenemu.

De ce Tenemu?

tenemu5

Berea este un produs cu o istorie foarte lungă, cu mult mai veche de „tradițiile germane” care sunt considerate astăzi ca un standard de calitate. Tenemu înseamna „bere” în limba egipteană antică, și există multe dovezi arheologice precum berea a fost produsul de bază pentru oamenii care construiau piramidile din Giza. Folosind această denumire noi am vrut să arătăm că berea întotdeauna a fost o parte de civilizație umană și nu e o invenție recentă, importată dintr-o țară anumită. Și singurul lucru care contează e să fie bună, gustoasă și savuroasă.

„Viziunea berăriei Tenemu este de a crea beri diferite și interesante, fără a fi constrînși cu o anumită tradiție. Folosind materii prime de calitate superioară, ne concentram să creiem beri gustoase și interesante, care o să va plac vouă cum ne plac nouă. Așadar dacă berea e o parte atît de veche a vieții noastre, de ce să nu o facem mai bună?” spun creatorii Tenemu, ale căror nume încă rămân o enigmă antică.

Lansarea oficială va avea loc pe data de 12 mai, la ora 15:00, la Taproom 27 (Vasile Alecsandri 117/1), intrarea liberă, cu primele trei sortimente la draft.

tenemu3

tenemu2

Preluat de la: diez.md