collage-1.jpg
În prima lună de primăvară a avut loc Concursul Internațional Pastry Cup în cele mai mari orașe din Rusia. O tânără cofetăreasă din Moldova, a participat la concursul organizat la Moscova. Lucia Dubceak a obținut locul I la categoria „Torturi pentru copii” și un „bilet” în finalul concursului. 

„Îmi place să fac torturi și deserturi speciale, tematice. Pentru mine participarea era cu mult mai importantă decât câștigul în sinea lui. Victoria a fost una neașteptată, deoarece toți concurenții aveau lucrări deosebite. M-am simțit remunerată pentru efortul pe care l-am depus și mă bucur că am acces în finalul concursului, care va avea loc în mai”, spune Lucia.

Pregătirea pentru eveniment a durat o săptămână. „Confecționarea figurinelor pe care le-am pus pe tort necesită mai mult timp. Sunt angajată, respectiv pregătirile pentru eveniment au avut loc mai mult noaptea.”

La concurs s-au înscris peste 80 de participanți, iar la deschiderea competiției au fost peste 600 de persoane care au degustat.

În cadrul Concursul Internațional Pastry Cup erau mai multe categorii:

# Torturi cu înălțimea de până la doi metri, cu elemente necomestibile;

# Torturi cu înălțimea de până la un metru, doar cu elemente comestibile (categorie la care a participat Lucia);

# Torturi cu înălțimea de până la 30 de centimetri.

Juriul a apreciat decorul tortului, gustul acestuia și meticulozitatea de care a dat dovadă cofetarul. Tortul Luciei, „Alice în țara minunilor”, s-a dovedit a fi cel mai bun la nominalizarea „Torturi pentru copii”.

Preluat de la: diez.md