facebook-1-1.jpg
Facebook a anunțat într-o postare pe pagina oficială de twitter care a fost cauza problemelor cu care s-au confruntat utilizatorii din mai multe țări miercuri după ora 18:00. Aceștia au scris că cauza acestor probleme este modificare a configuraţiei de server.

„Ieri (miercuri, n.red.), ca urmare a unei modificări a configuraţiei de server, mulţi oameni au avut probleme la accesarea aplicaţiilor şi a serviciilor noastre. Acum am rezolvat problemele şi sistemele noastre îşi revin. Ne pare foarte rău pentru inconveniente şi apreciem răbdarea tuturor”, scrie în postare comapanie Facebook pe Twitter, transmite mediafax.ro.

Anterior, Facebook a anunțat că acesta nu a fost un atac cibernetic de tip DDos (blocarea distribuită a serviciului/distributed denial of service), un mod prin care hackerii întrerup funcţionarea unui site.

Reamintim că, încă din luna ianuarie directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, anunțase despre intenţia de a unifica infrastructurile de mesagerie ale serviciilor WhatsApp, Instagram şi Facebook Messenger şi să încorporeze criptarea integrală a acestor aplicaţii. 

Preluat de la: diez.md