BeFunky-collage-5.jpg
Infrastructura civilă din satele și din orașele din vestul Ucrainei a fost distrusă în urma invaziei ruse. Mii de blocuri de locuit, sute de poduri, sute de spitale și scoli au fost avariate sau distruse de rachete. Sute de mii de oameni au rămas fără casă, iar restabilirea infrastructurii va necesita nu doar bani, dar și timp. Președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, a spus că după încheierea războiului va fi reconstruită toată infrastructura urbană „va fi și mai frumoasă decât era”. O echipă de arhitecți din Chișinău deja a creat o serie de proiecte arhitecturale de reabilitare a clădirilor din orașele bombardate.

Mai mult, compania plănuiește să creeze un monument pe podul distrus din orașul Irpin, un memorial care „ne va aduce aminte de oamenii care au trăit acele momente tragice. Este un monument inspirat din Monumentul fondatorilor orașului Kiev, unde barca fa vi folosită ca simbol al renașterii naturii si a oamenilor, arătând ca orice s-ar întâmpla atât oamenii, cât și natura își vor găsi calea de a supraviețui și a înflori. Astfel, pe acel pod va apărea un simbol al speranței, o oază de viață”, se arată într-un comentariu al companiei Gorgona despre memorialul care ar putea fi creat pe podul din Irpin.

Gorgona Architecture & Design//Facebook

Gorgona Architecture & Design//Facebook

Gorgona Architecture & Design//Facebook

Președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, a anunțat pe 16 aprilie că este nevoie de creat mai multe complexe memoriale despre război, iar una dintre acestea ar trebui să fie podul din Irpin, singura cale de evacuare a oamenilor în timpul războiului. Podul făcea legătură dintre orașele Irpin și Bucea cu Kievul.

Reabilitarea podului va dura până la trei luni.

ABC.net

Mai jos vă prezentăm și alte proiecte arhitecturale pe care le-a dezvoltat compania.

Gorgona Architecture & Design

Gorgona Architecture & Design

Gorgona Architecture & Design

Preluat de la: diez.md