molovata1.jpg
Nu știi ce să mai faci în weekend? Te încurajăm să vizitezi o zonă ferită de ochii lumii, satul Molovata. Mai jos îți prezentăm câteva motive pentru care să vizitezi acest loc.

#1. Este la doar 50 km de Chișinău.

#2. Te vei delecta cu câteva priveliști extraordinare ale râului Nistru.

#3.  Vei avea posibilitatea să testezi absolut gratuit ghidul online, oferit de platforma Teleportravel.

Pentru mai multe detalii, accesează Teleportravel.

Molovata este un sat din raionul Dubăsari, Republica Moldova, pe malul drept al râului Nistru. În Arhiva Națională a Republicii Moldova se află foarte multe documente și mărturii despre istoria satului.

Dintre cele 180 000 de fișe cuprinzând investigațiile cercetătorului Vladimir Nicu, catalogate la compartimentul „Localitățile Moldovei în documente și cărți vechi” de la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, 310 se referă direct la Molovata. Se mai adaugă aici documentele vizând aceeași localitate aflate azi în biblioteca Academiei de Științe a Moldovei, în arhivele din Iași și București, Odesa și Kiev, Moscova și Constantinopol.

Drumul de acces până în localitate este asfaltat ca de altfel şi drumul central. În sat există sistem de aprovizionare cu apă potabilă şi gazoduct. Ocupaţia de bază a populaţiei este agricultura.

Urmăriți pe Facebook și Instagram Teleportravel.

***

Stas Balaur este participant în cadrul programului XY Accelerator powered by Tekwill și a venit cu o idee ingenioasă: turism pe timp de carantină și anume vizitarea satelor, a pădurilor și a altor zone neexplorate.

Stas menționează că nu încurajează ieșirile din casă în locuri aglomerate, tururile găsite pe platforma lui sunt în zone nepopulate, pe malul unui lac curat ca lacrima sau pe un deal verde și înflorit.

Tururile sunt disponibile pentru oricine; vei avea nevoie doar de o mașină sau bicicletă și o persoană cu care să petreci câteva ore departe de orașul aglomerat.

Preluat de la: diez.md