My-Post-5.jpg
Dacă ești în căutare de odihnă activă și crezi că ai încercat deja toate sporturile posibile din Moldova, atunci ținem să îți spunem că mai poți încerca unul. Este vorba despre Stand-up Paddle-ul, numit și (SUP). În traducere înseamnă „vâslit din picioare”.

În ce constă acest sport?

Ai la dispoziție o placă gonflabilă mare și extrem de stabilă și o vâslă. Trebuie să-ți poziționezi picioarele pe mijlocul plăcii, să te ridici încet (menținându-ți echilibrul) și să vâslești pe apă ca un adevărat surfer.

Photo Credit: Angel Graur

Chiar dacă îți pare că pentru sporturile asociate cu plăci ai nevoie de valuri, cu stand-up paddle-ul lucrurile stau altfel. Acesta poate fi practicat pe orice lac, râu sau acumulare de apă. Totuși, plimbarea poate avea loc doar în condiții meteorologice favorabile, fără ploi sau vânt puternic.

<!–

–> <!–

–>

Photo Credit: Angel Graur

SUP Moldova a organizat sâmbătă, 3 iulie, un test drive gratuit la Valea Morilor pentru toți doritorii care au vrut să încerce această nouă experiență. Iar oamenii au rămas într-adevăr entuziasmați de doza de emoții pozitive pe care au primit-o urcând pe această placă.

Diana, tânăra care încearcă pentru prima dată placa SUP. Photo Credit: Angel Graur

„A fost foarte interesant, nu am mai încercat acest sport anterior. Este ușor să-ți menții echilibrul pe placă, iar cu ajutorul instructajului pe care l-am avut, n-am întâmpinat dificultăți. Am văzut acest sport și în alte orașe și pot să-l recomand cu certitudine și altor persoane”, menționează Diana.

Sergiu Iliescu. Photo Credit: Angel Graur

Sergiu Iliescu, fondatorul și CEO-ul agenției de turism spune că orice persoană poate face comandă și compania va aduce plăcile în locul necesar. Dacă doriți să închiriați placa pe un timp îndelungat, de exemplu pentru o oră sau două ore, costul va fi de 180 de lei ora, sau 350 de lei pentru două ore.

Iar dacă vrei să faci traseul de 12 km, 16 km sau 25 km pe Nistru, trebuie să vă deplasați la centrul SUP Moldova, care se află la Vadul lui Vodă, iar locația exactă o găsești AICI.

Photo Credit: Angel Graur

Stand-up puddle-ul este foarte ușor de învățat și nu necesită o pregătire fizică specială. Tot ce trebuie să faci este să-ți menții echilibrul. Instructorii vă vor ajuta în acest sens cum trebuie să stați pe placă. De asemenea, veți primi o vestă de salvare, lesă de protecție (care se leagă de picior și de placă) și un sac ermetic unde să puteți pune lucrurile necesare.

Condiții și cât costă SUP Turul

Photo Credit: Angel Graur

Copiii de la 3 până la 9 ani pot urca pe placă împreună cu părinții (sunt veste de salvare și pentru copii), iar de la 10 ani pot urca pe placă singuri.

# SUP Tur de 3 ore: distanța 12 km, prețul variază între 350 și 390 de lei (în zilele de weekend).

# SUP Tur de 5 ore: distanța 16 km, prețul variază între 450 și 490 de lei (în zilele de weekend).

# SUP Tur de 8 ore: distanța 25 km, prețul variază între 750 și 790 de lei (în zilele de weekend).

Photo Credit: Angel Graur

Dacă doriți să încercați această experiență, mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook SUP Moldova sau la numărul de telefon: 069 44 67 67.

Preluat de la: diez.md