1528283140246.jpeg

Muzeul de lângă Universitatatea de Stat din Moldova, „Turnul de apă”, a găzduit o expoziţie de fotografie cu privelişti cu totul speciale. Conceptul, reprezentat de acestă colecţie, a impresionat fiecare vizitator.

Primul festival al industriilor creative din țară, „Moldavian Design Week”, a adus arta mai aproape de om, prin fotografii ce te pun pe gânduri şi-ţi creează o altă imagine despre clădiri şi cei care le construiesc.

„Sunt profund impresionată de această expoziție. Cel mai mult mă fascinează tema, pentru că e originală. Fotografii, într-adevăr impresionante cu o cromatică ce atrage toate privirile”, a susținut Irina Boțu, vizitatoare.

În cadrul acestui compartiment, organizatorii au prezentat o expoziție de artă fotografică arhitecturală, coordonată fiind de tânărul arhitect Oleg Bajura. Astfel, colecția a trezit emoţii, reflecţii şi alte viziuni, poate nu numaidecât despre clădire, dar despre însăşi diferenţa dintre ceea ce vezi la început şi ceea ce este de fapt, că uneori vedem doar rezultatul, fără să ne gândim la parcursul acestuia. În cazul dat, ne referim la omul ce construieşte o clădire, trecând nu doar etape de construcţie, dar şi de meditaţie, care vin să creeze perfect acel loc.

Pentru câteva zile, oamenii vor putea vizita locul în care arhitectura și fotografia se contopesc una cu alta.

„Eu și familia mea ne-am reîntors după mulți ani ce am locuit în Rusia, iar acum am venit să ne aducem aminte de tot ceea ce e frumos în Moldova. Am trecut și pe la Turnul de apă, iar tot aici am aflat de expoziție. Îmi place foarte mult. Este interesantă ideea expusă”, a spus o vizitatoare.

Expoziţia de fotografie a expus faptul că cel care construieşte nu vrea să reflecte doar clădirea în sine, dar şi ca aceasta să fie pentru oameni, pentru ca ea să prindă viaţă de la ceea ce gospodăreşte mama în bucuturie sau de la râsetul de bucurie al unui copil.

Dacă vrei să admiri şi tu frumoasa expoziţie realizată de Oleg Bajura, mai ai timp să o faci până la data de 10 iunie curent.

 

Preluat de la: zugo.md