restaurant.jpg
Daniela Milenti este o antreprenoare originară din Hâncești care împreună cu soțul său administrează un restaurant cu specific tradițional moldovenesc în Thailanda. Restaurantul se află în orașul Phuket, iar în meniu puteți găsi mai multe tipuri de bucate tradiționale moldovenești, printre care: zeamă, borș, plăcintă, mămăligă etc.

Tânăra este pasionată de bucătărie din copilărie și când a avut posibilitatea să deschidă un restaurant, Daniela nu a stat mult pe gânduri. „Împreună cu soțul am deschis un mic restaurant în Phuket. Am fost surprinși plăcut de succesul pe care îl are bucătăria moldovenească în Thailanda”, a spus tânăra.

În ceea ce ține de produse, Daniela menționează că a întâlnit mici probleme, deoarece în Thailanda nu este simplu să găsești brânză de vaci, borș acru, cimbru, leuștean, frunze de vie sau unele produse pentru cighiri. „Producem singuri brânza de vaci, fermentăm borș acru, varză și chefir iar cimbrul și leușteanul îl aducem din Moldova”, zice Daniela.

Pragul restaurantul este pășit de oaspeți de diferite naționalități, care vin din toate țările lume. Potrivit tinerei, și băștinașii au îndrăgit bucatele tradiționale moldovenești. „Majoritatea celor care vin la noi în restaurant nu știu despre Moldova. Noi le povestim care sunt motivele să ne viziteze țara, despre bogățiile noastre culturale și gastronomice.”

 

Pe viitor tânăra își dorește să deschidă un restaurant în Bangkok. „Ne mândrim că suntem moldoveni și avem posibilitatea să promovăm cultura și bucatele tradiționale moldovenești.”

Accesează pagina de Facebook a restaurantului AICI.

Preluat de la: diez.md