moscova-2.jpg
Suporterii opoziției extraparlamentare din Rusia sunt din nou în stradă, sfidând avertismentul autorităților despre faptul că demonstrația este interzisă. Mai mulți protestatari au fost reținuți, printre care și o proeminentă lideră a opoziției ruse, Liubov Sobol.

Sobol, care se află în greva foamei pentru că a fost exclusă din alegerile pentru Duma municipală din Moscova, a fost reținută în timp ce se îndrepta cu taxiul către locul demonstrației.

Protestul plănuit astăzi de suporterii opoziției în capitala rusă a fost interzis de către autorități, procuratura spunând că forțele de ordine vor lua „toate măsurile necesare” pentru a împiedica perturbarea securității publice.

29

moscova 4

moscova 3

moscova

Săptămâna trecută, pe 27 iulie în Moscova au avut loc manifestări ample, fiind peste 1000 de persoane reținute. Un alt opozant, Alexei Navalnîi a fost reținut pentru 30 de zile, iar ulterior a fost internat o perioadă din cauza „unei alergii agresive”, asta deși, potrivit medicilor lui Navalnîi, politicianul nu a avut niciodată astfel de reacții alergice.

Preluat de la: diez.md