DSC01013.jpg
Rift Time va reprezenta Republica Moldova la finala internațională a Cupei Businessului Creativ (CBC) din Danemarca. Campionul național a fost selectat în cadrul celei de-a treia ediției a GALEI Creative 2017 dintre cele șase echipe care au ajuns în finală.

Campionii sunt un grup de tineri care dezvoltă servicii online accesibile și sigure care să ajute arhitecții la crearea realității virtuale a prezentărilor. „Noi creăm un produs care vor ajuta arhitecții și companiile impbiliare să creeze prezentări în realitatea virtuală. Acest fapt îi va ajuta să crească vânzările pentru noi proiecte, mobilitate în prezentarea ofertelor”, spun emoționați campionii.

DSC01287

„Evementul din acest an nu s-a deosebit de cel din anii precedenți, devenind o tradiție de celebrare a industriilor creative cu momente motivaționale, prezentări inspirate ale concurenților, elemente artistice unice și torta aniversară a GEN Moldova. Felicitări campionilor și ne bucurăm că Republica Moldova în fiecare an este reprezentată la nivel internațional de idei de afacere diverse, dar interesante și cu mare potențial de internaționalizare. CU ajutorul partenerilor, GEN Moldova va asigura biletul de intrare la finala CBC din Copenhaga, în valoare de 500 de Euro, precum și drumul dus-întors”,  spune Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova, managerul Proiectului GALA Creativă.

DSC00930

Cupa Businessului Creativ este competiția care timp de patru ani adună ideile de afacere creative. În acest an în concurs s-au înscris 21 de echipe. Șase concurenți au ajuns în finală și au avut ocazia să prezinte juriului businessul și publicului.

„GALA este un eveniment important și ne bucurăm că se desfășoară cu regularitate. Toate proiectele prezentate de concurenți au fost interesante și ar putea fi implementate la nivel global. Un vis mai vechi al este să reușesc să sponsorizez ideile de afacere invoative. Pe concurenți îi îndemn să se axeze pe partea economică a proiectului, să înțeleagă situația financiară, modul de creștere a afacerii și destinația aleasă”, susține Carmina Vicol, membru al juriului.

DSC00946

„Primul lucru pe care e bine să-l cunoașteți este ce sunteți: startup sau business. Cine nu înțelege diferența are deja e o problemă. Am fost cel mai sever membru al juriului. Sunt de acord să vă ofer o oră ca să explic plusurile și minusurile”, comunică Veaceslav Cunev, jurat și speaker.

DSC00959

Cu toate acestea, membrii juriului au declarat că sarcina nu a fost una ușoară. „Am avut pitch-uri interesante, idei care ne-au uimir, de la produse pentru mamele foarte ocupate la tehnologii și realitatea virtual. Succes tuturor și la sigur vor reuși”, este de părere Tucker Taylor, VicePreședinte Marketing Strategic Mixbook.

DSC00947

După cum am menționat, GALA reprezintă un eveniment complex, care aduce momente inspiraționale, oferite de Liliana Bolocan, director general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Tucker Taylor, VicePreședinte Marketing Strategic „Mixbook”, Veaceslav Cunev, fondator „Deeplace”, Maxim Galușco, arhitector inovativ.

DSC00996

Alți membri ai juriului, care au avut sarcina dificilă de a selecta reprezentantul Republicii Moldova la finala internațional CBC din Danemarca, au fost Tucker Taylor, VicePreședinte Marketing Strategic „Mixbook” , Viorica Cerbușca, fondator „Responsible Business Generation”, Franco Polesello, „Camera Italiană de Comerț”.

Momentele artistice care au furat atenția publicului și au făcut concurenții să uite de emoții au fost aduse de „Free Balance Creative Studio”, în frunte cu Olga Talmazan, „TeoDance Studio”, tânăra și talentat interpretă Anna Ciobanu și Marian Ungur, compozitor, aranjor, orchestrator, lector la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice și inginer de sunet în propriul său studio.

DSC01279 DSC01261 DSC01078 DSC01039 DSC00969 DSC01013 DSC00928

Preluat de la: diez.md