14565100_284752885252974_1593009760997736448_n-1-e1482497637473.jpg
Pentru basarabeanca Cristina Robu modelingul este atât un job cât și un hobby, iar în ultimii doi ani tânăra s-a dedicat deplin carierei sale, pentru că îi place cea ce face. Deși e abia la început de cale, a colaborat deja cu echipa celor de la MANGO, Sisley, John Richmond și a defilat pe podiumuri internaționale alături de fostul model Victoria Secret, Ana Beatriz Barros. Modelingul i-a deschis multe uși închise, așa încât Cristina a reușit deja să călătorească în Italia, Turcia, China, India și Marea Britanie, iar ăsta e abia începutul.

„Nu știam multe despre modeling, dar la influența rudelor am început să i-au lecții la o școala din Chișinău. Peste 2 luni nu am mai frecventat cursurile, pentru că nu cunoșteam limba rusă la nivelul care se cerea. Din simplă curiozitate am găsit un site, care îmi părea internațional, așa că am trimis o poză și numărul de telefon pe site-ul agenției Mandarin Models Agency. Am făcut asta cu gândul că ei nu mă vor contacta niciodată, însă ei m-au găsit. Sinceră să fiu, m-am speriat în acel moment și mă întrebam în ce m-am băgat, pentru că de felul meu sunt ceva mai retrasă. M-am întâlnit într-un final cu cei de la agenție, am discutat cu ei și am decis să colaborăm. Au urmat apoi prezentări în Moldova, iar exact acum doi ani am avut o propunere pentru modeling internațional și așa a început toată povestea mea”, ne-a declarat Cristina care se află în prezent în India.

 

 

Jobul și pasiunea ei pentru modă i-au îndeplinit visul de a călători, așa încât acum postează poze din cele mai frumoase locuri pe care reușește să le viziteze. Prima sa experiență în calitate de model a fost la Milano, oraș pe care l-a îndrăgit din momentul în care a coborât din avion. „E un oraș frumos, iar atmosfera lui mă face să mă reîntorc acolo în fiecare an. Cu siguranță cel mai bun cappuccino și cea mai delicioasă înghețată cu iaurt o găsești la Milano.”

În prima călătorie din Italia și-a dorit să viziteze Veneția. „Pentru a merge la Veneția nu am mâncat o săptămână, însă a meritat. A doua călătorie am organizat-o la Roma, iar Lago di Como cred că e unul dintre cele mai liniștite locuri pe care le-am vizitat vreodată.

 

 

În Italia a colaborat cu Major Models Milan, dar și la momentul actual mai este implicată în proiectele acestei agenții. „Am avut parte de multe proiecte interesante și noi pentru mine. Cel mai important moment totuși pe care l-am trăit a fost Fashion Week Milano, unde am fost în echipa brandurilor Sisley, John Richmond și Grinko. Am avut atât de multe emoții încât nici nu mi-am dat seama atunci câte priviri sunt ațintite spre mine. Ai ieșit pe podium și trebuie să dai tot ce ai mai bun, atât.

Deși lumea modei pare aparent frumoasă și ușoară, tânăra ne mărturisește că în realitate nu este totul atât de roz. „Acest domeniu te obosește foarte mult, iar pe lângă asta mai ești nevoită să jertfești deseori din timpul de somn, la care se mai adaugă și o alimentație nu tocmai regulată. Trebuie să lucrezi în fiecare zi cu oameni diferiți, iar uneori mai apar și neînțelegeri. Totuși toate se rezolvă și începi a doua zi de la zero cu gândul că ai luat o lecție și ai trăit o experiență nouă. La o prezentare de modă mi s-a întâmplat să mi se rupă pantoful în timp ce defilam și eram la mijlocul podiumului, însă am mers pe degete și într-un final totul a fost bine.

 

 

După toate sesiunile foto și prezentările de modă din Italia, Cristina a mers la Istanbul unde și-a început colaborarea cu Glam Models. „Istanbulul e un oraș frumos, chiar dacă se confruntă cu mari probleme. A fost un pic stresant pentru că nu știam ce mă așteaptă. M-am reîntors pentru a doua oară în agenția Option Management pentru Fashion Week Istanbul, unde am avut plăcerea să colaborez cu echipa brand-ului MANGO Official și celebrul brand turces Cergiz Abazoglu.

În timpul sesiunilor foto și a prezentărilor de modă Cristina trebuie să se acomodeze ușor în diferite roluri iar asta îi reușește de minune. După Italia și Turcia a urmat China, care i-a dat de înțeles că trebuie să fie puternică: „În China am acumulat mai multe experiență despre cum trebuie să pozez. Am lucrat în fiecare zi în medii diferite și cu persoane care știu abia 3 cuvinte în engleză, așa că eram nevoiți să comunicăm mai mult prin semne. Am lucrat în condiții de -6 grade dar și +40 grade. A fost o experiență dură, însă cu siguranță m-aș mai întoarce în Shanghai.” 

 

 

Deși este nevoită să călătorească continuu, Cristina se acomodează ușor în țările pe care le vizitează și crede că asta se explică prin faptul că este mereu dornică de a cunoaște oamenii și cultura lor. China a fost însă țara care a impresionat-o în mod special din cauza ciudatei satisfacții pe care o au chinezii pentru carnea crudă, insecte, câini și șobolani, dar și prin faptul că au multe dialecte.

India. țară în care se află în prezent Cristina, a cucerit-o însă datorită culturii bogate „în culori”. „Indienii au diverse tabuuri. Femeile de exemplu nu au voie să își tundă părul, pentru că părul pentru ei este podoaba de preț ce le face mai seducătoare. Un alt lucru mai divers este faptul că au copaci de care nu au voie să se atingă, pentru că se spune că lemnul acelui copac este echivalent cu prețul aurului.”

Basarabeanca susține că India este una dintre țările care au impresionat-o la fel de mult, și unde cu siguranță. își dorește să se mai întoarcă. „Cu cât stai mai mult aici, cu atât mai mult începe să îți placă chiar și mirosul înțepător de pește mort care te face să îți pierzi capul sau gunoiul de pe marginea drumului. Îl numesc “Gunoi Colorat”, iar asta face mai exact Bombay-ul să aibă un fel de vino-ncoace.” 

 

14910458_1147668358649198_5105800148417448696_n

 

Are un program foarte încărcat așa că dispare des de acasă pentru 2-3 luni, ca să revină în Moldova doar pentru câteva zile. „Chiar dacă din cauza situației țării noastre au plecat majoritatea celor la care am ținut si țin, și îi iubesc, am un dor de casă ori de câte ori mă gândesc la ea. Am cu mine doar amintirile, dar sunt amintiri de acasă, și asta e cel mai scump ce port cu mine mereu.” 

Pe lângă călătorii și modeling, Cristina este pasionată și de cărți, iar în cei doi ani de zile de când a început să cunoască lumea, a reușit să citească 155 de cărți.

 

Preluat de la: Diez.md