fb-messenger-dark-mode-920x470.jpg
În luna octombrie a anului trecut, Facebook a spus că va lansa o nouă temă pentru aplicație Messenger. Chiar dacă anterior utilizatorii puteau să activeze „Dark Mode” printr-un mod „secret”, acum a fost lansat oficial această temă.

Activarea se face prin atingerea fotografiei de profil din meniul principal, care te duce pe pagina ta personală de Facebook Messenger. Prima opţiune din meniu va fi chiar Dark Mode, aceasta putând fi acum activată şi dezactivată prin apăsarea unui simplu buton. Cei care nu doresc să folosească meniul de culoare neagră, se pot astfel întoarce la cel clasic, scrie go4it.ro.

fb-messenger-dark-mode-640

Totuşi, ar putea exista câteva avantaje pentru cei care aleg să folosească Dark Mode în Facebook Messenger. În cazul celor care au telefoane cu ecrane OLED, consumul de energie în această aplicaţie ar putea scădea considerabil. Ecranul este componenta care consumă cea mai multă energie pe smartphone-uri, iar panourile OLED consumă mai puţin atunci când sunt afişate culori mai închise, în special negru complet, întrucât pixelii sunt complet stinşi în acele zone.

Alte aplicaţii populare precum YouTube şi Twitter au primit moduri de afişare cu meniuri negre în ultima perioadă, în timp ce Google şi Samsung au început să integreze astfel de interfeţe direct în sistemul de operare Android. Apple ar putea urma cu un Dark Mode nativ în iOS 13.

Preluat de la: diez.md