1488043327404.jpg

Săptâmâna viitoare mult așteptata primăvară se va așterne pe meleagurile Moldovei. Sosirea primăverii este un motiv de fericire, de aceea oamenii tind să împartă bucurie și să marcheze începutul acesteia, dăruind mărțișoare celor dragi. An de an vânzătorii încearcă să uimească cu modele deosebite, anul acesta originalitatea mărțișoarelor este impresionantă. Târgul din centrul capitalei oferă o varietate foarte mare, iar fiecare își poate găsi un simbol al primăverii pe placul său.

Zeci de vânzători au venit la târg să-și etaleze frumoasele modele și să împartă primăvară tuturor doritorilor. Aceștia spun că anul acesta este concurență foarte mare.

„Oamenii sunt receptivi, cumpără mărțișoare, dar încă nu a început sezonul. Peste două-trei zile vânzările vor merge mai bine. Pe zi vindem în jur de 30 de mărțișoare. Mărțișoarele mai eftine sunt mai solicitate, cele mai scumpe mai puțin. Eu propun mărțișoare de la doi lei până la 25 de lei. Concurența este foarte mare, sunt mulți vânzători. Dar o să fie bine, am 10 ani de când vind mărțișoare”, a spus vânzătorul Ion.

Unii susțin că cumpărăturile merg foarte bine, alții spun că se simte criza economică.

„Vânzările abia au început, e slăbuț, se simte criza financiară. Eu propun întotdeauna cumpărătorilor mărțișoare tradiționale și lucrate manual. M-am pregătit tot anul împrejur. Nu sunt prea solicitate mărțișoarele anul acesta, dar sunt zile când vânzarea merge mai bine, în altele mai rău. Este concurență foarte mare. Prețurile la mărțișoarele mele variază între 10 și 25 de lei”, a menționat vânzătoarea Tatiana.

„Anul acesta am prețuri accesibile pentru toți, de la 25 la 60 de lei, în funcție de model și dificultatea realizării acestuia. Mărțișoarele sunt foarte solicitate, în trei zile am vândut toate exemplarele pentru câteva modele. Mă bucur că oamenii doresc să dăruiască cuiva drag ceva personalizat, ceva reprezentativ. Cele mai solicitate au fost mărțișoarele cu mesaj, personalizate, cu nume”, a relatat vânzătoarea Viorica.

Cumpărătorii optează pentru mărțișoare handmade, personalizate sau reprezentative pentru țara noastră.

„Este foarte interesant, sunt câteva modele foarte frumoase. Noi am vrea să găsim ceva reprezentativ pentru Moldova. Optăm pentru mărțișoare handmade, împletite, croșetate. Prețurile sunt accesibile, poți găsi ceva frumos de la 10 lei până la 50 de lei. De obicei cumpăr mărțișoare pentru părinți, prieteni și profesori. Pentru mine mărțișorul simbolizează începutul primăverii”, a povestit cumpărătoarea Natalia.

De asemenea aceștia spun că prețurile sunt accesibile și că ai de unde să alegi, întrucât modele sunt foarte reușite.

„Târgul este bogat, lume multă. Prețurile mi se par accesibile, chiar deloc scumpe, mai ales că sunt lucruri manuale. Mie îmi plac mărțișoarele făcute de mână, din ghips, mărgele. De obicei dăruiesc mărțișoare prietenilor”, a spus cumpărătoarea Irina.

„Este foarte frumos, asortiment mare. Ai de unde alege pentru a dărui celor dragi și prietenilor. Mie îmi plac mărțișoarele mari, care se văd din depărtare și atrag atenția. Eu cumpăr pentru soția mea. Prețurile sunt diferite, fiecare alege cei place și ce i se potrivește”, a conchis cumpărătorul Ghenadie.

Târgul mărțișoarelor se va desfășura până pe 10 martie.

Preluat de la: Zugo.md