maia-sandu-12.jpg
Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a fost inclusă într-un top al liderelor care cer cu fermitate stoparea agresiunii ruse în Ucraina și critică activitatea actuală a președintelui rus Vladimir Putin.

„Probabil că mai puțin observate, dar la fel de importante: în întreaga Europă, femeile sunt cele care depășesc granițele politice și geografice care cer încetarea agresiunii brutale a Rusiei. Iată cinci nume pe care americanii ar trebui să le cunoască”, scrie New York Post.

În lista elaborată de New York Post se regăsesc cinci lidere:
# Annalena Baerbock, ministra afacerilor externe din Germania;
# Sanna Marin, prim-ministra Finlandei;
# Kaja Kallas, prim-ministra Estoniei;
# Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene;
# Maia Sandu, președinta Republicii Moldova.


nypost.com

„Maia Sandu, președinta Moldovei în vârstă de 50 de ani, rămâne neînfricată ca întotdeauna. Protestele privind prețurile energiei, alimentate de agitația rusă, amenință să destabilizaze cea mai săracă țară din Europa. Sub conducerea lui Sandu, Moldova a acceptat un număr mare de refugiați și a rămas ferm pro-occidentală. Acest lucru, în ciuda faptului că nu are practic forțe armate și este dependentă 100 % de gazul rusesc”, scrie publicația despre președinta țării.

„Influența ei depășește Moldova — pot spune asta ca cetățean al României”, menționează autorul articolului New York Post.

Preluat de la: diez.md