turnul-alb2.jpg
Îmbucurător este faptul că multe piscine și zone de odihnă deja s-au redeschis, cert este că, nimeni nu a anulat măsurile de precauție. Dacă totuși decizi să te răcorești la o piscină și vrei să o faci în afara orașului, #diez îți explică ce măsuri trebuie să respecți, dar și 6 piscine pe care le poți găsi la o distanță de 20-30 km de Chișinău.

În acest sens, ținem să vă comunicăm, că la intrarea pe teritoriul piscinei trebuie să semnați o fișă epidemiologică pe proprie răspundere, respectând totodată toate normele emise de Comisia pentru Situații Excepționale. Vizitatorii sunt obligați să poarte masca de protecție, la intrare neapărat se verifică febra, iar șezlongurile sunt amplasate la o distanță de doi metri, respectându-se astfel distanța fizică.

Totuși cât de sigure sunt ieșirile la piscină pe timp de pandemie? Experții internaționali spun că „pericolul nu este în apă”, mai mult ca atât, dr. Ebb Lautenbach, șeful bolilor infecțioase de la University of Pennsylvania’s Perelman School of Medicine, spune pentru The New York Times, că „clorul și bromul care se află în bazine inactivează virusul și face un risc și mai mic în ceea ce privește capturarea acestuia din apă.”

De asemenea, Angela Rasmussen, virusolog la Columbia University Mailman School of Public Health, menționează faptul că: „Probabil că există o posibilitate teoretică de a te putea infecta de coronavirus în apa piscinelor, dar este o probabilitate foarte mică.”

Experții în sănătate publică spun aproape la unison că posibilitatea de a te infecta de COVID-19 în aer liber este mult mai mică decât în „interior”. Dar nu este zero, tocmai din acest motiv trebuie să respectăm condițiile de răspândire a virusului.

Toți cei care vor să se bucure de vară din plin și să savureze timpul petrecut la piscină, să nu uitați că totul depinde chiar de voi. Pentru că trebuie să fiți precauți și să respectați distanțarea socială, să vă spălați frecvent pe mâini, să dezinfectați suprafețele și să purtați mască.

Mai jos vedeți câteva sugestii de piscine, aflate în afara Capitalei.

# Turnul Alb

#gallery-7 { margin: auto; } #gallery-7 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-7 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-7 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Zona de odihnă „Turnul Alb” este localizată la Costești, orarul este de la 10.00 până la 21.00, iar prețurile la piscină sunt următoarele:

# luni-vineri – 130 lei;
#weekend – 180 lei;
# copii 5-12 ani – 50/100 lei;
# copii până la 5 ani – gratis;
# prosop – 40 lei.

# Tree House

#gallery-8 { margin: auto; } #gallery-8 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-8 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-8 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Tree House se află în satul Tohatin, or. Chișinău, pe traseul R5. Este unica piscină cu apă sărată în aer liber din Chișinău. Pensiunea este dotată cu două piscine.

Preț:
# intrarea pentru un adult de luni până vineri – 150 lei;
# în weekend – 250 lei;
# copiii până la 7 ani – acces gratuit.

# La Costești

#gallery-9 { margin: auto; } #gallery-9 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-9 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-9 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Complexul Turistic Costești este situat la 20 km de capitala Republicii Moldova – Chișinău. Este o zona verde situată pe malul lacului. Aici este locul perfect pentru odihnă și relaxare în sânul naturii, dar și pentru a savura din bucatele tradiționale. Zona de piscine include două bazine (piscina mare este de 25,5×12,5m și piscina  pentru copii este de 4×4 m) și este dotată cu șezlonguri, terase, bar, bucătărie de tip fast-food.

Preț:
# luni-vineri pentru adulți – 100 lei;
# luni-vineri pentru copii – 50 lei;
# după ora 17.00 – 50 lei;
# weekend pentru adulți – 200 lei;
# weekend pentru copii – 100 lei;
# weekend după ora 17.00 – 100 lei pentru adulți și 50 lei pentru copii.

# Cetatea Albă Răzeni

#gallery-10 { margin: auto; } #gallery-10 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-10 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-10 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Pensiunea Cetatea Albă Răzeni este situată în satul Răzeni, din raionul Ialoveni. Își începe activitatea graficului de la ora 10.00 până la 21.00. Nu se permite intrarea cu alimentație și băuturi de orice tip proprii.

Preț:
# copiii de la 1 – 5 ani intrarea gratis;
#copiii de la 6 – 10 ani 100 lei intrarea;
# de la 11 ani în sus pentru toți intrarea – 150 lei;
# după ora 17.00 intrarea – copiii de la 1-5 ani intrarea gratis, copiii de la 6-10 ani – 50 lei intrarea, de la 11 ani în sus pentru toți intrarea – 100 lei.

#Forest Club

#gallery-11 { margin: auto; } #gallery-11 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-11 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-11 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Pensiunea Agroturistică FOREST CLUB este recunoscută ca un loc ideal de odihnă și agrement în Moldova, peisaje pitorești și aer curat, datorită ariei de pădure ce îl înconjoară. Situată în satul Cărbuna, raionul Ialoveni, la doar 30 de minute Chișinău, vă așteaptă o zonă de agrement cu căsuțe în arendă comod echipate, terase pentru odihnă, 4 piscine mari pentru copii și maturi, aer curat, soare și multă veselie.

Preț:
# copii până la 5 ani (marți – duminică) – gratis;
# adulți (marți – Vineri) – 100 lei;
# adulți (sâmbătă – duminică) – 150 lei.

# Pânzele Albe

#gallery-12 { margin: auto; } #gallery-12 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-12 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-12 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Clubul de vacanţă Pânzele Albe este situat pe malul lacului Ghidighici, la 10 km distanţă de oraş, pe direcţia Chişinău-Ungheni, într-o zonă cu multe conifere. Atracţiile principale sunt cele două piscine, terenul de volei (adaptat şi pentru badminton) şi bărcuţele pentru plimbare pe lac.

Preț:
# de luni până vineri pentru adulți – 150 lei;
# de luni până vineri pentru copii – 100 lei;
# în weekend pentru adulți – 200 lei;
# în weekend pentru copii – 150 lei;
# pentru copii până la 5 ani – gratis.

De asemenea vă recomandăm și alte piscine, inclusiv din oraș, lista cărora o puteți vedea AICI și AICI.

Preluat de la: diez.md