coreea2.jpg
Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a întâmpinat marţi la Phenian pe preşedintele sud-coreean Moon Jae-in care participă la cel de-al treilea summit dintre cele două ţări, ce vizează avansarea discuţiilor privind denuclearizarea şi încheierea oficială a războiului coreean, relatează Reuters.

Sute de nord-coreeni purtând costume şi rochii tradiţionale l-au întâmpinat de asemenea pe Moon, cu flori şi fluturând steagurile peninsulei coreene şi al Coreei de Nord. Pe o pancartă din spatele lor se putea citi: “Salutăm cu ardoare vizita preşedintelui Moon Jae-in în Phenian!”, potrivit mediafax.ro.

coreea1

euronews.com

Summitul dintre cele două Corei va fi un test de turnură pentru o altă întâlnire pe care Kim i-a propus-o recent preşedintelui american Donald Trump, dând indicii dacă Kim este serios în ceea ce priveşte denuclearizarea, un angajament pe care l-a făcut în prima lor întâlnire din iunie.

Trump i-a cerut lui Moon să fie „negociator şef” între el şi Kim, potrivit ofiţerilor lui Moon, după ce Trump a anulat luna trecută o vizită la Phenian prin secretarul său de stat.

coreea2

euronews.com

Preluat de la: diez.md