bardar-nuferi.jpg
Începând cu luna mai și până la sfârșitul lunii septembrie este sezonul florilor de nufăr. Lacul cu nuferi din satul Bardar deja și-a anunțat vizitatorii că pot veni să admire florile și să-și facă fotografii cu acestea. Echipa #diez a fost și a surprins în câteva fotografii aceste plante perene.

Pe timp cald, nuferii pot fi văzuți în floare de la ora 9.0 până la aproximativ ora 14.00.

„Noi primim vizitatorii de la ora 9.0 până la apus de soare. Nuferii înfloresc până la orele 14.00-15.00, iar pe la ora 16.00, ei se strâng și flori nu mai sunt”, ne spun proprietarii lacului.

Sâmbătă și duminică puteți vizita lacul fără programări în prealabil, dar dacă doriți să veniți în alte zile, atunci ar fi bine să programați vizita ca să fiți siguri că cineva va fi pe loc.

Lacul cu nuferi din satul Bardar, raionul Ialoveni, este o proprietate privată. Aici cresc peste 50 de soiuri de nuferi care au fost aduși din diferite colțuri ale lumii, respectiv au o multitudine de culori și arome.

Locul este amenajat frumos, astfel încât vizitatorii să-și poată face fotografii frumoase – este amenajată o barcă specială și un scrânciob.

Prețul: intrarea e cu bilet care se obține iarna în serele de lalele, alternativ poate fi procurat cu 50 de lei la intrare pentru persoanele mature, iar copiii mici au acces gratuit (alături de părinți).

De la Chișinău până la Bardar faci cu mașina aproximativ 30 de minute.

Cum ajungi la lacul cu nuferi? Odată ce intri în localitatea Bardar, trebuie să mergi înainte pe drumul principal până în momentul în care vei vedea un copac în mijlocul drumului (este îngrădit), de acolo faci stânga și mergi înainte până ajungi la zona unde se află lacul

Datele de contact pentru informații suplimentare: 069 30 65 01 sau 078 97 88 34.

Preluat de la: diez.md