blog-principală.jpg
În spaţiul online a apărut primul blog despre atracţiile turistice din UTA Gagauz-Yeri. Portalul este administrat de colaboratori ai Centrului regional informaţional turistic şi executivului de la Comrat.

Blogul reprezintă un ghid care, prin articole scurte  publicate pe site, informează despre cultura, tradiţiile şi arta găgăuzilor, destinaţiile care fac autonomia găgăuză renumită în lume, ferma de cabaline „At Prolin”, vestitele mori de  vânt, vinul şi bucătăria locală etc, scriu moldpres.md.

blog

„Găgăuzia este o autonomie situată în sudul Republicii Moldova, cu circa 130 de mii de locuitori, stabiliţi preponderent în localităţi rurale. Mare parte din localnici se consideră etnici găgăuzi – oameni cu trecut sovietic, limbă turcică şi credinţă creştin-ortodoxă”, se menţionează într-unul din articolele de pe blog.

Autorii blogului vin cu sfaturi practice privind destinaţiile care merită să fie vizitate, ce cadouri pot fi aduse din autonomie. Informaţiile sunt însoţite de imagini relevante.

blog1

„În ultimii ani blogurile turistice devin tot mai populare, deoarece se schimbă preferinţele, iar enciclopediile şi ghidurile voluminoase nu mai sunt funcţionale. Blogul este deschis şi pentru turiştii care au vizitat UTA Gagauz-Yeri şi doresc să-şi împărtăşească impresiile de călătorie”, a explicat Vera Garciu, ghid care activează în regiune.

blog2

Primul blog turistic din autonomia găgăuză  este administrat în limbile rusă şi engleză.

Preluat de la: diez.md