image.jpg
Arhitectul moldovean Maxim Calujac se află în proces de creație a unei noi vinării în centrul Moldovei, după propria proiecție. Crama va îmbina o tradiție îndelungată de vin a regiunii cu un design contemporan.

Potrivit calujac.com, area de construcție este de 1 630 de metri pătrați, iar designul este minimalist. O zonă mare va fi rezervată pentru primirea vizitatorilor, degustare și evaluarea vinurilor.

Vinăria va deține – o unitate de vinificație, o bază administrativă a cramei, un centru de vizitatori, o sală de degustare adiacentă, un restaurant pentru 200 de persoane și două terase. 

Bolta cramei se va sprijini pe o rețea de grinzi arcuite, care vor acționa ca o oglindă a acestei forme. Acoperișul va fi ondulat și va servi drept amfiteatru pentru ulterioarele evenimente culturale care vor fi desfășurate la vinărie.

La moment proiectul se află în proces de creație.


Sursă foto: calujac.com

Sursă foto: calujac.com

Sursă foto: calujac.com

Sursă foto: calujac.com

Sursă foto: calujac.com

Sursă foto: calujac.com

Reamintim că în raionul Ungheni urmează a fi construită o biserică ortodoxă în stil contemporan. Conceptul acestui lăcaș cult a fost propus de către biroul de arhitectură și design AB+Partners.

Preluat de la: diez.md