vinopizza11-scaled.jpg
De curând lângă Casa Presei, strada 31 August 1989, numărul 113, s-a deschis Vinopizza. Un local care se specializează pe producerea și vânzarea pizzei la bucată. De asemenea, au un asortiment bogat de vinuri de la micii producători din Moldova.

„Ideea localului este simplă: de a combina pizza și vinul. De ce Vinopizza? De fapt, denumirea este VINO pizza & wine, iar în urma jocului de cuvinte «vino la pizza», am ajuns la Vinopizza”, spune proprietarul localului.

„Diferit este blatul din aluat care oferă senzația pizzei crocante după coacere și ușor digerabil. Avantajele sunt că se poate gusta orice pizza îți dorești, plus orice vin din vinotecă și rece, tocmai bun de savurat”, mai adaugă proprietarul.

<!–

–> <!–

–>

Care este procesul

#1. Intri în restaurant.

#2. Alegi ce pizza vrei să guști și explici cât vrei să guști.

#3. Îți alegi ce să bei.

#4. Când pizza e gata, o iei și o mănânci pe loc sau la pachet.

#5. După ce ai terminat de mâncat, iei tava și o depozitezi la locul său.

Ce pizza este în asortiment?

„Sunt pizze clasice pe care toata lumea le cunoaște, cum ar fi Quattro formaggi, Margherita etc. Restul pizzelor sunt experimente gastronomice și ele mereu se vor schimba până vom găsi pizzele preferate pentru oaspeții noștri. Toate pizzele enumerate mai jos se produc. La vitrină, sunt cele mai solicitate, iar restul pot fi preparate pe loc timp de 15 minute”, explică proprietarul.

# Quattro formaggi


# Caprese
# Crostino
# Capricciosa
# Crudaiola
# Diavola
# Margherita


# Parmigiana
# Patate
# Peperonata
# Tonno e cipolla
# Vegană
# Vegetariană

Urmează a fi produse pe parcurs:
# pizza cu fructe de mare;
# pizza cu creveți.

Ce asortiment de vin există?

„Cartea de vinuri a fost elaborata de Irina Staheeva. Au fost selectați, în mare parte, vinificatorii mici și cele mai bune vinuri pe care le au. Respectiv, vizitatorii noștri nu vor greși la alegerea vinului. Deoarece vinurile pe care le avem nu sunt vinuri vândute în masă, am primit o selecție de vinuri exclusivă pusă la dispoziție într-un singur loc.

Iar pentru cei care nu iubesc vinul sec, avem două vinuri de la Asconi: Moscato Alb și Moscato Rosé. De asemenea, pot fi găsite și vinuri din Italia: Vermentino, Chianti etc.”, explică proprietarul.
# GITANA Winery
# FAUTOR
# NOVAK Winery
# GOGU Winery
# Crama MIRCEȘTI
# VINUM ESTATE
# TE WA Wines
# CARPE DIEM
# I’M WINERY
# ASCONI Winery

De asemenea, în local puteți găsi și bere craft de la Litra.

VINO pizza & wine nu se termina aici. Avem multe de mai spus, dar pe etape. Recent, am scos în vânzare cannoli sicilian.

Mai multe detalii puteți vedea pe pagina de Facebook Vinopizza.

De asemenea, Vinopizza livrează pe iFood.

Preluat de la: diez.md