595573ff298d4af93e8b4794-1536-1152.jpg
Sigur, o excursie la Paris sau Roma este plăcută – dar uneori cele mai bune vacanțe sunt acele în care alegi o potecă încă necunoscută de toată lumea. În această vară, fii original și alege destinații turistice mai puțin populare, care însă sunt la fel de uimitoare ca omologii lor. Mai jos găsești 17 alternative pentru cele mai populare destinații turistice.

#În loc de Veneția, Italia, vizitează Colmar, Franța

thisisinsider.com

thisisinsider.com

Uită de o plimbare cu gondolă în Veneția și să vizitează unul dintre cele mai romantice orașe din Europa, Colmar. Acest oraș francez este se află foarte aproape de granița Germaniei și arată ca ceva dintr-un basm al lui Hans Christian Andersen. Pășește pe străzile pietruite care sunt „inundate” cu case colorate din lemn sau ia o croazieră romantică cu barca pe „Petite Venise” (mica Veneție), râul care înfășoară orașul. De asemenea, orașul este cunoscut pentru renumitul traseu vinicol al Franței și mai este numit „capitala vinului alsacian”, nu ezita să explorezi una dintre numeroasele podgorii din zonă.

#În loc de Stockholm, vizitează Gothenburg, Suedia

thisisinsider.com

thisisinsider.com

Gothenburg este o alternativă mai puțin aglomerată și mai ieftină decât Stockholm, care, totuși, uimește prin farmec, datorită caselor pitorești din lemn și străzilor pietruite. Pentru o experiență mai frumoasă, vizitatorii pot vizita și Långgatorna, o stradă modernă cunoscută sub numele de “Little London”. Orașul are, de asemenea, un parc tematic numit Lisebergs Nojespark unde vizitatorii se pot plimba sau explora o grădină sculptată.

#În loc de Vail, vizitează Telluride, Colorado

thisisinsider.com

thisisinsider.com

Acest oraș minunat rivalizează cu Aspen și Vail în ceea ce privește terenul de schi, dar se mândrește cu mult mai puțin pretențios. Există multe de făcut pe timp vară aici, de la drumeții și ciclism până la zboruri și pescuit. O gondolă gratuită, pe tot parcursul anului, duce vizitatorii de la Telluride la sătucul din munte.

#În loc de Milano, Italia, vizitează Köln, Germania

thisisinsider.com

thisisinsider.com

În mod obișnuit, umbrit de destinații precum München și Berlin, acest oraș vechi de 2.000 de ani este renumit pentru culoarea super pal, Kölsch și arhitectura extravagantă înaltă gotică. În loc să stați în rând pentru a vedea stilurile gotice ale Catedralei din Milano din Italia, vizitați punctele de atracție pitorești din Köln, de exemplu Catedrala din Köln, care este la fel de uimitoare și mult mai înaltă.

#În loc de Copenhaga, Danemarca, vizitează Bergen, Norvegia

thisisinsider.com

thisisinsider.com

În loc să lupți cu mulțimile din faimosul debarcader din Copenhaga, Nyhavn, verifică bara istorică din Bergen, care este la fel de colorată, dar și mult mai liniștită. Vizitatorii pot face o croazieră pentru a vedea unele dintre cele mai mari fiorduri ale Norvegiei, cum ar fi Sognefjord și Hardangerfjord, sau să sară într-un tren spre Voss, Norvegia, pe faimoasa calea ferată Flåm. Traseul dintre Bergen și Voss este considerat unul dintre cele mai pitorești plimbări cu trenul din lume, cu vizionări ale unor fjorduri nesfârșite, care se deschid în fața ferestrei.

#În loc de Valea Napa, California, vizitează orășelul Traverse, Michigan

thisisinsider.com

thisisinsider.com

Situat pe aceeași paralelă cu Burgundia și Bordeaux în Franța, și cu siguranță mai puțin turistic decât Valea Napa, această zonă produce vinuri similare, dar mult mai ieftine. De asemenea, aici vă puteți delecta cu imagini uimitoare din Golful Grand Traverse din Lacul Michigan.

#În loc de Viena, vizitează Salzburg, Austria

thisisinsider.com

thisisinsider.com

La fel ca și Viena, Salzburg este plin de artă, cultură și istorie, dar la o scară mult mai mică. Cunoscut ca orașul lui Mozart, iubitorii de muzică pot vizita locul de naștere al muzicianului celebru, puteți vizita Bibliotheca Mozartiana, cea mai extinsă bibliotecă Mozart din lume, sau puteți prinde un concert la Teatrul de Marionete din Salzburg. Turiștii se pot pierde și în arhitectura barocă uimitoare a centrului istoric al orașului, care duce până la Cetatea Hohensalzburg, una dintre cele mai mari castele medievale din Europa.

#În loc de München, Germania, vizitează Plzen, Republica Cehă

thisisinsider.com

thisisinsider.com

În loc de München, care este renumit pentru cultura de bere, vizitați orașul mic din Plzen, care este creditat cu crearea berii originale Pilsner. Una dintre atracțiile de vârf ale orașului este Muzeul Brewery, deși aici merită o vizită și Sinagoga Mare pitorească, a doua cea mai mare sinagogă din Europa.

#În loc de Los Angeles, vizitează Laguna Beach, California

thisisinsider.com

thisisinsider.com

Laguna Beach este orașul-plajă perfect și este cunoscut pentru atragerea celebrităților precum Justin Bieber, Leonardo DiCaprio și Avicii. Este un paradis pentru adulții de pe plajă și nu este supra aglomerat precum Venice Beach din Los Angeles. Vizitatorii au o mulțime de locuri frumoase pentru a le descoperi, cum ar fi pitorescul Heisler Park și Crystal Cove State Park.

#În loc de Berlin, Germania, vizitează Sofia, Bulgaria

thisisinsider.com

thisisinsider.com

Deși adesea este trecută cu vederea, capitala Bulgariei, Sofia, are multe de oferit turiștilor. La fel ca Berlinul, Sofia este plină de istorie și de o mulțime de artă pe străzile ciudate. Există, de asemenea, Catedrala masivă Saint Alexandar Nevsk, iarna poți schia pe muntele Vitosha.

#În loc de Istanbul, Turcia, vizitează Belgrad, Serbia

thisisinsider.com

thisisinsider.com

În timpul zilei, turiștii pot explora Cetatea Kalemegdan, care datează din jurul anului 535, sau se pot relaxa pe plaja din Da Ciganlija, o mică insulă pe râul Sava, care curge prin oraș, la fel ca Bosforul din Istanbul.

#În loc de Rio De Janeiro, vizitează Morro de São Paulo, Brazilia

thiisinsider.com

thiisinsider.com

Uită de mulțimea de la Rio De Janeiro și vă îndreaptă-te către satul Morro de São Paulo, în care nu se află autoturisme, este situat pe vârful nord-estic al insulei Tinharé din Brazilia și are plaje mult mai frumoase și mai puțin aglomerate. Vizitați Plaja Quarta Praia pentru o liniște completă, dacă doriți mai multă acțiune, mergeți spre Plaja Segunda Praia, care este plină cu baruri de plajă și vânzători care vând cocktail-uri proaspete.

#În loc de Londra, vizitează York, Regatul Unit

thiisinsider.com

thiisinsider.com

La o distanță de doar două ore, la nord de Londra, sunt străzile fermecătoare ale orașului York. Explorați The Shambles, care a fost votat de Google “Cea mai pitorească stradă din Marea Britanie”. Sunt zvonuri că această stradă magică a fost chiar inspirația lui Diagon Alley în filmele “Harry Potter”. Vizitatorii pot vizita, de asemenea, minunata catedrală medievală a orașului, York Minister.

#În loc de Bangkok, vizitează Chiang Rai, Thailanda

thisisinsider.com

thisisinsider.com

În loc să mergeți la hotspoturi turistice cum ar fi Bangkok și Chiang Mai, coborâți pe drumul mai puțin bătut de lume și descoperiți orașul Chiang Rai. La fel ca Chiang Mai, Chiang Rai este plin de temple spectaculoase, printre care celebrul Wat Rong Khun (Templul Alb) și Wat Phra Kaeo (Templul lui Buddha de Smarald).

#În loc de Zürich, vizitează Bern, Elveția

thiisinsider.com

thiisinsider.com

Acest oraș, construit în jurul râului Aare, este capitala Elveției. Mai puțin turistic și mult mai ieftin decât alte orașe elvețiene, precum Zurich, iar arhitectura medievală este minunată. După o zi lungă de explorare, vizitatorii pot să ia o plută sau să facă o baie răcoritoare în apele cristaline albastre și limpezi ale râului Aare.

#În loc de Paris, Franța, vizitează Ljubljana, Slovenia

thisisinsder.com

thisisinsder.com

Mulți nu-și dau seama că capitala Sloveniei, Ljubljana, este la fel de uimitoare ca străzile strălucitoare ale Parisului. Cu cafenele și arhitectură ciudată, vizitatorii pot explora străzile pietruite ale Orașului Vechi din Ljubljana, pot merge pe canalele și podurile fermecătoare ale orașului, cum ar fi Podul Triple, sau pot vizita orizontul iconic al orașului, Castelul Ljubljana.

#În loc de Varșovia, vizitează Kraków, Polonia

thisisinsider.com

thisisinsider.com

În loc să călătoriți la Varșovia, ia un delicios obwarzanek Krakowski (considerat a fi versiunea originală a covrigilor) de la un vânzător de stradă și explorați străzile mai puțin aglomerate, dar la fel de istorice, de la Krakow. Vizitatorii se pot plimba prin piața pitorească a Pieței Principale, într-o căruță trasă de cai, sau se pot aprofunda în istorie, mergând prin districtul evreiesc din Kazimierz, vizitând Piața Hero la vechiul ghetou evreiesc din timpul celui de-al doilea război mondial sau pot vizita faimoasa Fabrica Oskar Schindler.

Preluat de la: diez.md