1485769030254.jpg

Danezul Henrik Jeppesen este, la moment, cea mai tânără persoană care a călătorit în toate țările planetei. Tânărul a reușit, până la 1 aprilie 2016 (înainte ca să împlinească 28 de ani), să viziteze toate cele 193 de state membre ale Organizației Națiunilor Unite.

Pe blogul său, danezul a scris despre fiecare experiență în parte, iar Republica Moldova nu a fost o excepție, fiind plasată pe locul 7 în topul țărilor care l-au surprisn cel mai mult de Henrik.

„Am fost surprins pozitiv de țara și capitala Chișinău. Este un oraș foarte interesant, cu oameni prietenoși”, scrie acesta.

Ceea ce l-a impresionat de călător a fost hotelul Nobil la care s-a cazat din cauza faptului că a fost o provoare pentru el să găsească un hotel bun, așa că a optat pentru cel mai scump. Cele văzute l-au făcut pe acesta să declare că Moldova este pe departe cea mai săracă țară din Europa.

„În general, hotelul este una dintre cele mai mari surprize pe care le-am avut. Nu mă așteptam ca Moldova să aibă un hotel de clasă mondială, dar s-a dovedit că am greșit”, mai spune Henrik, după ce descrie hotelul și experiența sa acolo.

„My opinion: Great experience” (tr. Opinia mea: o experiență fantastică), conclude tânărul.

Acesta, pe contul său de Instagram, a postat o poză din fiecare țară vizitată. Pentru Moldova, acesta a ales să posteze o poză cu Catedrala din centrul capitalei.

Menționăm că o tânără din Connecticut, SUA, a decis să viziteze toate statele suverane din lume și să înregistreze un record mondial. Este vorba de Cassandra De Pecol, o tânără de 27 de ani, care dorește să viziteze fiecare țară din lume și să devină prima femeie documentată oficial ce a vizitat într-un timp foarte scurt cele 195 de țări de pe planetă (atâtea câte le recunoaște Departamentul Statelor Unite ale Americii).

Preluat de la: Zugo.md