harta_main-e1487073832792.jpg
Site-ul MoveHub a creat un infografic în care arată țările lumii și a doua limbă ca importață în țara respectivă. Urmărind graficul observăm că a doua limbă s-a conturat în funcție de trecutul țării, de cine a fos colonizat ș.a. Mai jos vă invităm să vedeți tendințele la nivel global.

#Europa

A doua limbă a țărilor care au fost membre a Uniunii Sovietice – Estonia, Letonia, Lituania și Ucraina – rămâne Rusă. Franța și Italia dețin engleza ca a doua limbă. Iar, România, Serbia și Slovacia, care au fost membri ai Imperiului Austro-Ungar, mai au limba maghiară ca a doua limbă.

lingua-4

 

#Africa

Majoritatea oamenilor de pe acest continent vorbesc engleză, italiană sau franceză din cauza colonialismului. Astfel, în Algeria a doua limbă  este franceza, reflectând ocupația Franceză a statului. Italiană este a doua limbă în  Libia, Egipt și Sudan, unde mai este considerată a doua limbă și engleza.

922

 

#Asia, Oceania și Orientul Mijlociu

Conform hărții  a doua limbă în  Australia este Mandarin Chineză, reflectând o populație numeroasă din China. În China a doua limbă este cantonează, în timp ce națiunile tropicale Malaezia și Singapore au mulți vorbitori de engleză. În Coreea de Sud a doua limbă este engleza, în timp ce  în Japonia este coreeană .DCB

 
# America Centrală este bogată în limbi vorbite ca a doua limbă,  dar creola este vorbită în principal în Haiti.

jJjHj1T

 

# America de Nord

Spaniolă este a doua limbă pentru Alaska și Statele Unite ale Americii. În Canada a doua limbă oficială este franceza, iar în Mexic nNahuatl(cunoscut istoric ca aztecă).

 

# America de Sud

Nativa Quechua este a doua limbă vorbită în Ecuador, Peru și Bolivia. Brazilia a moștenit spaniolă ca limbă străină în timp ce Surinam deține engleză – reflectând colonizarea britanică la începutul secolului al 17-lea. În Chile a doua limbă este engleza, iar în Argentina este italiana.

Web

Preluat de la: Diez.md