Cover-1-1.jpg
Fine Wine Guide Vinuri noi” este titlul unui catalog al principalelor noutăți vinicole ale sezonului, editat de jurnalistul și bloggerul de vin Andrei Cibotaru. Publicația conține o prezentare a 45 de vinuri noi, din recolta anului 2019 sau din ediții mai vechi, dar care au apărut abia acum pe piață.

În catalogul „Fine Wine Guide Vinuri noi” au fost trecute aproximativ 20 de vinării mari și mici din Republica Moldova, dar și sursele online care au vinuri în vânzare.

Pandemia ne-a lipsit temporar de platformele tradiționale pentru noutăți vinicole: ProWein, Vernisajul Vinului, concursurile și expozițiile de vin. Nici măcar în vinoteci nu s-au organizat prezentări. Pentru a suplini deficitul de comunicare, Andrei Cibotaru a încercat să adune la un loc principalele noutăți vinicole ale sezonului.

Publicația a fost elaborată cu sprijinul Oficiului Național al Viei și Vinului.

„Acum, mai mult ca niciodată, este actual mesajul de susținere a producătorului local. Avem o ofertă bogată de vinuri noi din recoltele anilor precedenți. O parte dintre noutăți le puteți afla din acest ghid. Vă îndemnăm să le descoperiți, să le gustați, să vă bucurați de munca viticultorilor și vinificatorilor care dau ce-i mai bun prin munca și dedicația lor și care știu să exploreze un terroir unic”, a declarat Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului.

Ghidul poate fi vizualizat și descărcat gratuit AICI.

Preluat de la: diez.md