ipiccy_image-10.jpg

Înghețata este unul dintre deserturile preferate a persoanelor de orice vârsă. Senzația de rece în zilele aride de vară, gusturile savuroase de fructe tropicale, ciocolată sau caramelă alcătuiesc un combo de plăcere. Și dacă tot am menționat de gusturi, cu toții știm că sunt sute, iar combinații delicioase și mai multe, recent, la Chișinău a fost lansată o nouă gelaterie, iar ceea ce oferă în materie de arome intrigă toți vizitatorii – sorbet de bere, limoncello, spumant și alte peste 20 de arome mai puțin întâlnite în magazinele de înghețată.

Gelateria Sasha a venit în martie la Chișinău de la Odesa, iar după un proces birocratic, pe 6 iulie, brandul a fost gata să își deschidă ușile pentru toți amatorii de înghețată deosebită. „Avem sorbeturi cu alcool, printre care: bere, lâmâie cu limoncello, ciocolată cu divin și spumant, avem sorbeturi cu fructe: vișine, ananas, maracuia, căpșună, etc. De asemenea puteți vedea la tejghea și înghețată în care adăugăm lapte, aceasta are arome de: fistic, banană cu fulgi de ovăz, cocos, ciocolată blegiană, caramelă, cafea albă, plombir cu 14 % grăsime, noi am reușit să replicăm plombirul de acum 20 de ani, după care toți sunt nostalgici. Deocamdată, sunt peste 20 de gusturi de înghețată, experimentăm continuu”, ne spune Varvara, zâna înghețatei (cum ne-a rugat să-i spunem) de la Sasha. 


Sursă foto: diez.md

Producerea înghețatei marca Sasha este la Sângera, dar antreprenorii își doresc să găsească un spațiu la Chișinău care le-ar permite fabricarea înghețatei pe loc, chiar în local, astfel încât vizitatorii să poate urmări toate procesele de transformare a laptelui în înghețată. „Noi producem înghețata doar din produse naturale, din acest motiv înghețata noastră e cea mai bună”, ne mai spune Varvara. 


Sursă foto: diez.md

Tânăra argumentează calitatea înghețatei inclusiv prin faptul că proprietarii Sasha au făcut studiile în Italia, unde au învățat cum să pregătească cel mai bun gelato, inspirându-și formulele din rețetele de succes ale marilor producători din italieni. 


Sursă foto: diez.md

Prețul unei biluțe de 50 de grame este de 25 de lei. De asemenea, la gelateria Sasha puteți achiziționa și cutiuțe de 250 de grame cu înghețată, acestea costă 100 de lei, iar cele cu fistic și sorbet de alcool, la același gramaj, costă 120 lei.

De asemenea, Varvara ne spune că vizitatorii pot încerca pe gratis toate gusturile din vitrină, astfel încât, într-un final, să-l aleagă pe cel cu care rezonează mai bine.  Dacă vreți să faceți o vizită la Sasha, o găsiți pe strada Vlaicu Pârcălab 70.

Preluat de la: diez.md