FotoJet-44.jpg
Totul a început de la un impuls creativ, așa cum de multe ori se nasc marile pasiuni ale vieții. Acum însă, fotografia pentru el nu este doar principala sursă de inspirație sau liniște, este felul în care comunică cu lumea. Fotografiile lui Alexandru Vengher sunt vii, autentice și vorbitoare, de parcă te-ai pune să te uiți la ele, iar acestea ți-ar povesti încontinuu despre ceva.

Primele fotografii pe care le-a realizat au fost niște peisaje, pe care Alexandru le-a făcut cu ajutorul unui telefon mobil. În acel moment, tânărului i s-a deschis cu totul altă lume. A fost un fel de revelație.

„Mă uitam la fotografie și simțeam un sentiment de frumusețe. O combinație dintre culori și farmecul naturii. Acesta a fost momentul revelației”, spune tânărul.

În timp, Alexandru s-a lăsat tot mai mult cucerit de arta fotografică și a experimentat mai multe tipuri de fotografie.

„Acum îmi este greu să evidențiez un anumit gen de fotografie, pentru că, de-a lungul timpului, am început să fotografiez nu numai peisaje. La un moment dat a devenit interesant să adaug aleatoriu oameni în fotografiile mele. Acum îmi place să fotografiez natura, să fac portrete, fotografii de stradă și de reportaj. Îmi place foarte mult să mă uit la tot ce este în jur și să găsesc intrigă sau farmec în asta. Iar dacă ceva îmi atinge sufletul și simt că există ceva interesant și frumos la mijloc, atunci, fără îndoială, voi face o fotografie”, relatează Alexandru Vengher.

Alexandru Vengher

„Pentru mine, fotografia este meditație”

De asemenea, Alexandru iubește fotografia din mediul rural, aceasta oferindu-i sentimentul de autenticitate și apartenență.

„La sate iubesc foarte mult casele vechi, mă uit des la ele, au propria estetică și istorie. La fel e și cu oamenii – văd o poveste în spatele lor, văd combinația dintre persoană și locul în care se află. Sunt atent la gesturile lor, la priviri, la felul în care merg sau cum se comportă… sunt momente ale vieții în care omul este el însuși. Așa eu, prin intermediul fotografiei, încerc să arăt adevărata lume care ne înconjoară.

Îmi place atmosfera calmă, iar plimbându-te prin sat poți să o arăți și să o transmiți și mai bine. Pentru mine, fotografia este meditație. Meditație în timp de creație”, mărturisește tânărul fotograf.

Mai jos, vă lăsăm o colecție de fotografii realizate de Alexandru în satul Fârlădeni, raionul Căușeni.

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Aici găsiți pagina de Instagram a lui Alexandru Vengher!

Preluat de la: diez.md