unnamed-2-3.jpg
Sâmbăta a fost dat startul FAFHackathon – o competiție organizată cu și pentru studenții Filierei Anglofone „Computer Science„ (FAF) a Facultăţii Calculatoare, Informatică şi Microelectronică. Studenții încă mai lucrează, iar noi așteptăm să aflăm care este proiectul câștigător.

Competiția a fost deschisă de către administraţia Universităţii Tehnice a Moldovei, în persoana rectorului Viorel Bostan şi șeful Direcţiei Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Dinu Țurcanu, care au ținut să-și acorde suportul pentru inițiativele studenților.

FAFHackathon este un eveniment destinat exclusiv studenților și absolvenților Filierei Anglofone a Universitații Tehnice a Moldovei. În cadrul evenimentului echipele participante compuse din 5-6 persoane au fost ghidate de către mentori – specialişti cu experienţă în domeniu.

Ei au avut la dispoziție 24 de ore să creeze un concept de joc multiplayer sau ce conține un bot și să-l implementeze în cod. Partenerii generali ai evenimentului sunt Universitatea Tehnică a Moldovei, Centrul de Excelență Tekwill şi compania Sens Media -o companie ce furnizează soluţii în domeniul IT, personalul căreia este format integral din absolvenţi FAF.

Misiunea ce și-au pus-o drept scop organizatorii hackatonului este de a dezvolta şi încuraja schimbului de idei, spiritul antreprenorial şi a creativitatea studenților FAF.

Ceremonia de închidere va avea loc Duminică, 18 Decembrie, ora 11:00, în cadrul căreia juriul va desemna câştigătorii care vor fi recompensaţi cu premii.

unnamed unnamed-3 unnamed-1 img_5977

Preluat de la: Diez.md