ipiccy_image-48.jpg

Poliția de Frontieră a comunicat că la Aeroportul Internațional Chișinău, alături de polițistul de frontieră de veghea, șade și patrupedul Anzor.

Potrivit postării, acesta execută la rând cu ceilalți polițiști, toate procedurile de control al pasagerilor și bagajelor acestora. De altfel, Anzor este cunoscut pentru iscusința și agerimea sa, fapt pentru care a fost ales să activeze la Aeroport.

„Anzor este specializat pe depistarea explozibilului și, în această perioadă, misiunea sa este una foarte importantă. Este mereu pregătit să intervină și să-și îndeplinească operativ activitatea. Anzor împreună cu alți patrupezi au fost școliți de specialiștii de la serviciile tehnico-explozivă ale Inspectoratul General de Poliție, pentru intervenții corecte și prompte”, au specificat reprezentanții frontierei.

De asemenea, patrupedul are o vârstă de patru ani și a fost adus tocmai din Letonia pe când avea doar trei luni. A activat la Sectorul Poliției de Frontieră Ungheni, însă a avut și multe chemări de serviciu în alte subdiviziuni.

Preluat de la: diez.md