1525848786623.jpg

Alexandru Mereuță este din raionul Hâncești, comuna Sărata Galbenă, iar la cei 16 ani ai săi are un hobby neobișnuit: colecționează pachețele de zahăr. În prezent, tânărul are sute de astfel de pachețele și fiecare are o inscripție deosebită.

Alexandru are această pasiune de la vârsta de zece ani și spune că totul a început în momentul în care a văzut o colecție de chibrituri la o rudă de a sa.

„Întotdeauna mi-am dorit să am o colecție originală. O rudă care are o colecție impresionantă de chibrituri m-a sfătuit să colecționez pachețele de zahăr. Mi-a plăcut foarte mult această idee și am început să-mi adun colecția”, povestește Alexandru.

Colecția sa numără peste 900 de pachețele din diferite țări, precum: Tunisia, Mallorca, Italia, Austria, Turcia, Bulgaria și altele, scrie voceatinerilor.md.

„Atunci când prietenii și rudele mergeau peste hotare, eu îi rugam să-mi aducă pachețele de zahăr. Astfel, am reușit să adun colecția mea”, a mai menționat acesta.

Alexandru îndeamnă și alți tineri să facă acest lucru, pentru că este un hobby interesant. El spune că va continua această ocupație.

 

Preluat de la: zugo.md