1488304548584.jpg

Primăvara reprezintă anotimpul speranței, anotimpul în care totul reînvie și capătă un sens. Și asta, pentru că există o primăvară pentru natură și una pentru suflet. Cea din urmă este una a oamenilor buni, a oamenilor care încercă să readucă speranță în inimile altor persoane.

Este vorba despre mai multe persoane și case de copii, organizații non-guvernamentale și asociații care și-au propus să confecționeze mărțisoare în scop nobil.

Echipa de voluntari „HOSPICE Angelus” a inițiat o campanie menită să readucă zâmbetul și speranța persoanelor care suferă de boli incurabile. Aceștia își propun să vândă cât mai multe mărțișoare, astfel contribuind la înfăptuirea misiunii fundației. Mărțișoarele create de tinerii voluntari sunt deja scoase în vânzare. Prețul lor variază între 15 și 20 lei, în dependență de formă, material textil și broșele atașate.

Dacă dorești să procuri un mărțisor al speranței, poți face comanda prin intermediul paginii de facebook: HOSPICE AngelusMoldova, prin telefon la numărul: 069842461, sau prin intermediul adresei de e-mail: [email protected].

De asemenea în acest an,  Centrului de Reabilitare și Integrare Socială a Copiilor cu Dizabilități de Intelect CULTUM, din comuna Stăuceni,  în cadrul Campaniei „Mărțișor cu DOR de-acasă”, organizată de Biroul Relații cu Diaspora (BRD)  au confecționat mărțisoare pentru cei din diasporă. Copiii au lucrat zile la rând la confecţionarea produselor. „Înarmaţi” cu hârtie colorată, licipi, foarfece, aţă, ac, mărgele etc, cei mici au dat dovadă de creativitate şi au realizat cele mai frumoase mărţişoare. Lucrurile care au ieşit din mâinile lor pot stârni invidia multor comercianţi care se găsesc în aceste zile în mall-uri sau pieţe.

Această campanie are drept scop valorificarea și păstrarea tradițiilor moldovenești cât și promovarea pozitivă a copiilor cu dizabilități. Totdodată, campania tinde să interegreze acești copii în mediul social, educațional și profesional. Mărțișoarele confecționate de copii vor fi expediate în 14 țări: Austria, Federația Rusă, Kazahstan, Franța, Marea Britanie, Ungaria, Letonia, Finlanda, Spania, Italia, Norvegia, Portugalia, SUA, Canada.

Prețul unui mărțișor ajunge până la 30 de lei, iar pentru a procura unul, contactați pagina de Facebook sau pe Ala Fodor.

Tatiana Bezediuc este o meșteriță handmade care, de asemenea, realizează mărțișoare în scopuri umanitare. Tatiana a mai participat recent la o activitate de volunatriat care se desfășoară de 6 ani consecutiv, activitate în care au fost împachetate 2800 de mărțișoare realizate manual. Mărțișoare de diferite mărimi, pentru orice gust, pot fi achiziționate în scop umanitar chiar de pe adresa de Facebook a meșteriței. Prețul acestora este cuprins între 10 și 15 lei, dar depinde și de model sau comandă.

Orașul Ungheni, de asemenea, se evedențiază la capitolul creativitate și solidaritate socială față de copii cu nevoi speciale. Și în acest oraș, mărțisorul aduce o speranță și un zâmbet pe fața copilașilor. Astfel, centrul „Casa pentru toți”, în perioada lunii februarie-aprilie, va prezenta în cadrul unei aniversări o expoziție care va scoate la licitație lucrările zecilor de copii și tineri cu dizabilități, dintre care și mărțisoarele lui martie. Îi găsești pe str. Bernardazzi, 1, sau la numerele de telefon: 023626487; 023626073.

Cele mai mici prețuri vin din partea centrului de incluziune socială din orașul Soroca. 4-6 lei, acestea sunt prețurile mărțișoarelor confecționate de beneficiari, persoane cu nevoi speciale. „Clubul împreună” organizează zilnic ateliere creative-ocupaționale, astfel dezvoltă abilitățile oamenilor cu necesități special și îi intergrează în societate.

Achiziţionând aceste mărţişoare, veţi avea bucuria şi mulţumirea sufletească că aţi ajutat copiii, tinerii şi adulţii cu dizabilităţi și nevoi speciale să aibă o viaţă mai frumoasă. Făcând acest lucru, veţi învăţa şi alţi oameni despre generozitate, diversitate, responsabilitate socială. 

Asemenea campanii se derulează anual în Republica Moldova. Ele susțin persoanele cu necesități speciale și readuc speranța la viață.

Articol redactat de Ionela Vornicescu, stagiar ZUGO

CITEȘTE ȘI: Cumpără o felicitare handmade și susține „Casa Mărioarei” să ajute victimele violenței în familie

Preluat de la: Zugo.md