FotoJet-2021-10-04T145618.418.jpg
După un an de la prima lansare, documentarul „Artizanii Gustului” revine pe ecrane cu un nou sezon care va prezenta istoriile a 10 bucătari autohtoni. Echipa de producție spune că nu va exagera dacă va spune că, niciodată până acum, nici bucătarii și nici bucătăria din Moldova nu au primit atâta atenție publică câtă au primit-o grație acestei producții.

Producătoarea emisiunii, Nata Albot, spune că „Artizanii Gustului” s-au născut din dorința de a contribui la creșterea culturii gastronomice din Moldova.

„E timpul să conștientizăm importanța culturii noastre culinare pentru dezvoltarea economică a țării”

„Fiind o țară producătoare de vinuri, noblețea ne obligă să avem dezvoltarea gastronomiei locale drept o prioritate atât pe interior, cât și pe plan internațional. Pentru că vinul bun, consumat cu măsură, poate fi pus și mai bine în valoare prin bucatele savuroase și prin o ospitalitate impecabilă. E timpul să conștientizăm importanța culturii noastre culinare pentru dezvoltarea economică a țării. Iar primii care pot face asta cel mai bine sunt bucătarii noștri – anume pe ei îi descoperă documentarul «Artizanii Gustului»”, menționează Nata Albot.

<!–

–> <!–

–>

Subliniem că „Artizanii Gustului” este o producție Klumea care, în sezonul doi, prezintă istoriile a 10 bucătari autohtoni. Fiecare episod prezintă parcursul unui bucătar șef, povestind prin spusele prietenilor și familiei, prin fotografii din arhiva personală, dar și prin confesiunile fiecăruia despre cum e să fii bucătar în Moldova. Fiecare episod are și momente de suspans legate de rețetele gătite de eroi. Acestea sunt inspirate din amintirile lor și din tradițiile locale.

Opincuțe cu cartofi, rață în pâine neagră sau Cușma lui Guguță din clătite de spanac – acestea și alte 17 rețete au fost gătite de către eroi special pentru „Artizanii Gustului”.

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

V-am făcut poftă? Urmăriți din 8 octombrie la Jurnal TV și pe paginile KLumea de Facebook și Instagram!

Aici puteți vedea cum a început povestea acestui proiect, prin intermediul căruia, cu siguranță, mulți dintre noi au (re)descoperit cultura gastronomică din Moldova.

Iar pentru cei care nu au urmărit primul sezon, dați click aici!

Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației IREX.

Preluat de la: diez.md