205954016_4595842383783068_7558220396105620767_n-7.jpg
Chiar dacă deseori Africa se asociază cu temperaturi înalte, safari și plaje, Africa are cinci lanțuri muntoase cu suficientă zăpadă pentru pârtii de schi, iar în două dinte acestea sunt și stațiuni de schi rudimentare.

Amplasată în uimitoarea zonă Drakensburg din Africa de Sud, o astfel de stațiune din regatul montan Lesotho atrage turiștii care caută o destinație de schi mai aventuroasă, chiar dacă numărul vizitatorilor a scăzut drastic din cauza COVID-19.

„Nici măcar nu v-ați gândi la asta. Cred că asta îi uimește de fapt pe majoritatea oamenilor”, spune instructorul de snowboard Hope Ramokotjo pentru Reuters, citat de Digi24.

„Nu este mare lucru, dar oamenii vin aici și se distrează foarte bine. Pentru mine, ca localnic, înseamnă că am o vacanță chiar aici”, adaugă el.

<!–

–> <!–

–>

Ca și în alte zone turistice, pandemia COVID-19 și restricțiile severe de călătorie impuse în întreaga lume au redus drastic numărul vizitatorilor. Anul trecut, numărul turiștilor a fost aproape de zero. Anul acesta au venit doar jumătate din cei 17 000 vizitatori din anii trecuți, a spus Pieter Peyper, proprietarul complexului turistic Afriski, înființat acum aproape 20 de ani.

„A fost ceva foarte diferit. Mă dor genunchii și picioarele, dar mi-a plăcut la nebunie”, spune Kevin Kava, un turist care locuiește în Cape Town și care a mers pentru prima dată la schi.

Preluat de la: diez.md