main-4.jpg
Iacob Rotari este un tânăr flautist de 27 de ani, originar din satul Pietrosu, raionul Fălești. Este pasionat de artă, natură și sport, mai mult este atras și de tehnologiile informaționale, având o gamă largă de cunoștiințe în domeniul IT.

Născut la nordul Moldovei, este unicul membru al familiei care a îmbrățișat arta, de mic având un auz muzical deosebit. A îndrăgit flautul încă din copilărie, fiind cucerit de oaspeții casei care fredonau diferite melodii la acest instrument.

„Am început să ador acest instrument când eram mic și aveam oaspeți care ne cântau din flaut. Îmi trezea interes și voiam și eu să-l descopăr”, a mărturisit Iacob.

A finalizat liceul cu profil de arte „Ciprian Porumbescu” din capitală, în cadrul căruia, în primele 3 clase a descoperit muzica prin instrumente, și anume fluier sau bloc-flaut, după care în clasa a IV-a a ales să-și îndeplinească visul de a fi flautist. Pentru Iacob flautul este ceva neordinar, iar pe lângă acesta, a învățat să mânuiască cu măiestrie și pianul.

„Am ales totuși flautul, pentru că îmi pare ceva neordinar și multilateral, pot emită o mulțime de sunete cu ajutorul lui și este un instrument drag sufletului”, a spus tânărul.

iacob

Cu 3 ani în urmă, susținut de prietenii muzicieni, Iacob a participat la un casting organizat de către orchestră, în urma căruia a devenit un membru activ al organizației „Moldovan National Youth Orchestra”. Pe lângă aceasta, a colaborat cu orchestra fraților Advahov și Orchestra TeleRadio  Moldova.

#Despre La La Play 2019

„Sunt pentru prima oară în acest turneu și pot spune că este ceva neobișnuit și foarte util. Faptul că aducem muzică oamenilor, care nu au posibilitatea să asculte muzică clasică sau profesionistă, este ceva minunat. Mai mult, locațiile sunt atrăgătoare și foarte faine, iar oamenii pe care-i întâlnim sunt omănoși și foarte ospitalieri”, a spus Iacob.

Sigur pe sine și mereu cu capul sus, ori de câte ori se află pe scenă, întruchipează multă seriozitate și solidaritate, însă în viața de zi cu zi, prietenii săi îl cunosc ca fiind o persoană pozitivă și foarte sociabilă.

„Chiar dacă pe scenă sunt o persoană serioasă și mă strădui sa mă concentrez asupra muzicii, departe de scenă sunt o persoană plina de viață și glumeață. Prietenii spun că sunt o persoană care aduce energie pozitivă”, susține tânărul muzician.

main

#Hobby-uri

„Pe lângă muzică sunt un amator al sportului. Prefer să practic fotbalul, înotul și tenisul,bdeoarece mă relaxează și îmi oferă puteri noi. O altă latură a mea este pasionată de IT, am activat 2 ani în acest domeniu, însă era foarte obositor să combin acest domeniu cu muzica și studiile, de aceea a rămas doar la nivel de hobby”, a susținut tânărul.

iacob2

În această ediție, La La Play promovează oamenii de suflet, vinurile de calitate și locurile pitorești din țara noastră, iar echipa #diez a încercat să afle de la Iacob care este locul său preferat din Moldova, cu ce vin se aseamănă și cine este idealul lui sau omul care îl inspiră.

#Vinul meu preferat

„Vinul care mă caracterizează este vinul roșu sec, este unul mai calm și solid, emană putere și siguranță”, a spus Iacob.

#Locuri dragi

„În meleagurile unde m-am născut este o poiana în mijlocul pădurii, care emană multă liniște și armonie, mai ales atunci când razele solare se împletesc cu flora de acolo. Cu siguranță, acolo este locul în care aș dori sa mă reîntorc, este un refugiu și o plăcere enormă”, a menționat tânărul.

#Oameni care mă înspiră

„Persoana care mă inspiră este tatăl meu. Pentru mine el a fost și va rămâne un erou”, a mărturisit Iacob.

iaco

iacu

iacuuu

 

 

Preluat de la: diez.md