vovcik.jpg
Vladimir Vdovicenco este cel mai matur membru al orchestrei. Cu toate acestea, are un suflet tânăr și mereu pozitiv. S-a născut în Ucraina, în regiunea Dnipropetrovsk, iar la un an de la naștere s-a mutat în Moldova.

Născut într-o familie de muzicieni, în care tatăl său era dirijor militar, a ales să calce pe urmele acestuia și să se dedice muzicii.

„Am început să mă ocup cu muzica de la 16 ani, de pe vremea când am întrat la colegiul de muzică din capitală, iar după absolvirea acestuia am urmat academia de Muzică Teatru și Arte Plastice”, a menționat tânărul.

Instrumentul pe care acesta îl mânuiește cu desăvârșire este contrabasul, iar Vlad susține că acest instrument îi corespunde atât caracterului, cât și fizicului.

„Mă consider o persoană putenică și sigură, în stare să controlez acest instrument, „vioara cea mai mare” cum îi mai zic prietenii și colegii, fizic la fel, mi se potrivește”, spune tânărul.

vova contrabasistu

#La La Play 2019

„Fac parte din Moldovan National Youth Orchestra încă de la început, presupun că sunt aproximativ 8 ani. Cât despre La La Play, este pentru a doua oară când vin în această expediție și îmi place, cunosc astfel locuri noi, oameni noi și în plus, pot să cânt oamenilor, să-i fac să se bucure de muzică și de refugiul pe care aceasta îl oferă”, a mărturisit Vladimir.

Pe lângă orchestră, Vladimir face parte dintr-o formație nouă pe piață, „Ramun”, o formație care cântă despre și pentru suflete, iar tânărul susține că pe viitor planifică împreună cu trupa să lanseze câteva piese.

vova

Expediția La La Play din acest an, reflectă 3 subiecte de bază: vinul de calitate, oamenii frumoși și locurile dragi. Astfel, echipa #diez a încercat să afle de la Vladimir cine este omul care îl inspiră, ce vin îl reprezintă și ce loc din Moldova îi place cel mai mult.

#Vinul preferat

„Îmi plac vinurile spumante, deoarece sunt mai plăcute la gust. Mai mult, șampania poate fi simțită mai intens și mai aromat decât vinul”, a spus tânărul.

#Locul preferat

„Întotdeauna mi-a plăcut Orheiul Vechi, este un locușor liniștit, frumos, unde te poți regăsi, aș putea spune că e un loc atât de viu, încât inspirația nu poate să lipsească”, a mărturisit Vladimir.

#Oameni dragi

„Sunt un familist, de aceea susțin că oamenii care fac parte din familia mea sunt cei care mă inspiră și care mă motivează. Soția mea este una dintre persoanele care mă susține și crede în puterile mele”, a conchis Vladimir.

vova si so

vovcik

vovcaa

Preluat de la: diez.md