113393792_2639269229663848_2662581416191438341_o.jpg
Curtea Tradițională Țărănească „Casa dorului” este o destinație turistică din sudul Moldovei, un loc pitoresc care devzăluie valorile culturii moldovenești și tradițiilor care încă se mai păstrează.

Satul Văleni este o localitate de vacanță deoarece găzduiește un „complex turistic numit «Casa dorului», care este o casă-muzeu amenajată în stilul sec. XIX și este repartizată în trei odăi specifice perioadei este vorba de: casa mare, bucătăria și camera de locuit”, povestește Cunoaște-ți Țara.

La intrare ești întâmpinat cu un „Bine ați venit”, iar trecând de poartă ajungi într-o curte din cealaltă epocă.

luncaprutuluidejos.md

Aici poți să te așezi la războiul de țesut, să-ți pui furca în brâu și să torci câteva fuse.

Totodată, vizitatorii pot vedea covoare și costume populare cu o vechime de peste 100 de ani, unelte de muncă ale țăranului și diverse obiecte din lemn.

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

La „Casa dorului” periodic se organizează șezetori unde localnicii prezintă obiceiurile din sat. Tot aici se adună meșterii populari care-și expun creațiile și nici deliciile culinare tradiționale nu lipsesc. Gazda pregătește pentru vizitatori „nalangâte”, mâncare specifică zonei de Sud.

luncaprutuluidejos.md

Preluat de la: diez.md