colaj-20.jpg
La Instituția Publică Liceul Teoretic „Elada” din Măcărești în fiecare an, pe 24 februarie este celebrată sărbătoarea populară Dragobete. La serata dedicată sărbătorii iubirii participă clasele liceale care prezintă în fața juriului un film, o declarație, un vals și un cântec, iar pentru proba surpriză, de obicei, liceenii aleg o scenetă. Vă invităm să vedeți cum s-a desfășurat evenimentul în acest an.

În acest an, la serbarea Dragobete au participat aproximativ 60 de liceeni din cadrul IP LT „Elada” din Măcărești. Aceștia au avut de îndeplinit câteva sarcini prin intermediul cărora și-au demonstrat creativitatea, măiestria, inteligența și talentele. Astfel, elevii și-au prezentat propriile creații cinematografice, și-au etalat abilitățile de comunicare în public și au reușit să încânte juriul cu muzică și dans.

# Prima probă – Declarația de dragoste

Din fiecare clasă au fost delegați doi participanți – un băiat și o fată – care au fost nevoiți să își facă declarații unul altuia sub privirile membrilor juriului și ale celorlalți participanți. La această probă, participanții au fost apreciați după criterii precum originalitate, postură scenică, limbaj nonverbal și corectitudine. Astfel, la prima probă toți participanții au reușit să acumuleze punctaj maxim.


Sursă: diez.md

# A doua probă – Vals

La cea de-a doua probă, liceenii au fost urmăriți cum se descurcă pe pași de vals. Aceștia au dat dovadă de grație și eleganță. La această probă au participat mai mulți reprezentanți din fiecare clasă, toți însă au urmărit un singur scop, și anume ca la finalul serii să fie declarați învingători.


Sursă: diez.md

# A treia probă – Cântec

Pe lângă dans și declarații, liceenii din Măcărești și-au etalat și abilitățile muzicale. Aceștia au interpretat cântece populare, muzică ușoară, iar cei mai curajoși au cântat la chitară. Acest fapt a surprins plăcut membrii juriului, iar la finalul evenimentului, una dintre jurate le-a urat tinerilor prezenți la eveniment să aibă același succes și la bac sau la olimpiadele școlare: „Noi sperăm că voi vă veți prezenta la fel de bine și frumos la examenele de bacalaureat și la olimpiadele școlare, iar succesul să vă însoțească mereu”.


Sursă: diez.md

# A patra probă – Film. O poveste de dragoste

Una dintre cele mai curioase probe la care au fost supuși liceenii din Măcărești a fost filmul. Pe parcursul a două săptămâni, elevii fiecărei clase participante au realizat o producție video care prezintă o poveste de dragoste. Astfel, măcăreștenii au fost actori, regizori și operatori video.


Sursă: diez.md

# Proba surpriză – Teatru, întrebări de cultură generală și jocuri de energizare

Pe lângă probele anunțate mai sus, liceenii au mai fost supuși unui test de cultură generală, au participat la câteva jocuri de energizare, iar supriza serii a venit din partea elevilor din clasa a X-a care au înscenat un moment dintr-un film.


Sursă: diez.md

După prezentarea tuturor probelor, membrii juriului au anunțat rezultatele competiției. Astfel, conform punctajului acordat, clasele participante au ocupat următoarele locuri:
# locul I – clasa a XI-a;
# locul II – clasa a X-a;
# locul III – clasa a XII-a.

Dar la voi în licee se celebrează Dragobetele?

Preluat de la: diez.md