FotoJet-2021-09-21T152403.686.jpg
În perioada 22-30 septembrie au loc zilele patrimoniului cultural, iar Anetta Dabija ne prezintă o serie de fotografii locurile din Chișinău care și-au păstrat autenticitatea și care reprezintă arhitectural capitala noastră.

Fondatoarea Save Chișinău menționeză într-o postare că puțină lume cunoaște adevărata însemnătate a patrimoniului cultural pe care îl poate avea o țară, și totuși, dânsa se bucură că potrivit unui studiu, locuitorii capitalei consideră că monumentele istorice necesită a fi restaurate.

„În primul rând mulți nu înțeleg la ce bun să te ții de «răschiturile astea» și puțini cunosc ce beneficii pentru o localitate sau o țară aduce patrimoniul cultural (și când zic puțini, mă refer inclusiv și la autorități). Totuși, ceea ce m-a bucurat mult a fost să văd într-un studiu elaborat de Primărie (în cadrul căruia au fost făcute mai multe sondaje), că un număr majoritar de oameni consideră că monumentele istorice trebuie să fie restaurate”, spune Anetta într-o postare pe Facebook.

„Eu adun cât încă mai am ce să adun, căci de salvat e tare, dar tare greu”

Save Chișinău

Save Chișinău

De asemenea, președinta și fondatoarea Save Chișinău mai menționează că nu trebuie să uităm faptul că protejarea monumentelor este unul din obiectivele Uniunii Europene, iar dacă vom continua în același ritm ca și până acum, atunci n-o să mai avem nimic de protejat, decât vreo două trei clădiri mai importante.

<!–

–> <!–

–>

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Preluat de la: diez.md