Luni, 21 noiembrie, un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter a lovit provincia Java de Vest din Indonezia. Cel puțin 162 de persoane au decedat. BNPB (Consiliul Național pentru Managementul Dezastrelor) din Indonezia a declarat că în urma cutremurului 390 de persoane au fost rănite și alte 7 000 de persoane s-au adăpostit în diferite locații din zonă.

Conform BBC, durata cutremurului a fost de aproximativ 60 de secunde. Cutremurul a fost resimțit și în Jakarta, aflată la aproximativ 100 km de epicentrul seismului. În capitala țării nu au fost raportate imediat victime sau pagube importante, însă locuitorii au fost evacuați din clădiri.


Sursă foto: The Guardian

Sursă foto: The Guardian

Sursă foto: The Guardian

Sursă foto: The Guardian

În 2018, cel puțin 91 de oameni au murit în urma cutremurului de pe o insulă turistică din arhipelagul Indoneziei, aproape de Bali. Seismul având magnitudinea de 7 grade pe scara Richter.

În Indonezia se produc frecvent cutremure majore și erupţii vulcanice pentru că țara este situată pe Cercul de foc al Pacificului, unde se intersectează mai multe plăci tectonice majore.

Autor: Maxim Pistrui

Preluat de la: diez.md