curcubeu.jpg
Cessna Kutz, amatoare de fotografie, a surprins recent un fenomen neobişnuit deasupra lacului Sammamish, statul Washington, Statele Unite ale Americii. Mai exact, aceasta a văzut ceea ce poate fi descris ca un „curcubeu orizontal”.

„Am văzut o mulţime de curcubee peste Lacul Sammamish, dar niciodată unul orizontal”, a declarat aceasta într-un interviu citat de către IFL Science.

Fotografiile au fost realizate în jurul orei 14, ora locală, fotografa luând în calcul iniţial posibilitatea ca setările contrastului camerei folosite să fie cele care au dus la imaginile pe care le-a obţinut. „Aproape că nu părea real şi aceste fotografii abia sunt editate. Pentru mine, a fost un mic memento să mă ţin de speranţă şi iubire în loc de teamă şi panică în aceste vremuri necunoscute. Stați în siguranţă, prieteni!”, a scris aceasta într-o postare pe Facebook.

Foto: Cessna Kutz

Courtney Obergfell, expertă a Serviciului Naţional Meteorologic, citată de către IFl Science, explică faptul că în aceste fotografii apare un fenomen numit „arc circumcorizontal”, cunoscut popular drept „curcubeul de foc”. Un astfel de fenomen optic apare într-o serie de condiţii extrem de specifice – la anumite altitudini, Soarele trebuie să se afle la un unghi mai mare de 58 de grade faţă de planul suprafeţei terestre şi prezenţa unor nori cirrus sau pileus, apa din aceştia fiind cea care descompune lumina – în modul în care l-a surprins Cessna Kutz.

Preluat de la: diez.md