FotoJet-2022-01-14T132313.030.jpg
Până să lanseze proiectul său în „spațiul” vestimentar, Eugeniei i-a luat ceva timp ca să găsească loc pe această orbită. După lungi căutări de identitate creativă a apărut LUNA, un brand orientat spre confortul pe care-l oferă hainele femeilor și bărbaților. Eugenia Gambarean reflectă prin piesele vestimentare pe care le creează comoditate, lejeritate și minimalism care, toate adunate la un loc, povestesc despre emoțiile pe care le poate oferi îmbrăcămintea.

Eugenia ne-a istorisit despre începuturile afacerii sale vestimentare, spunându-ne că o lungă perioadă a fost în căutare de inspirație și identitate.

„Am cultivat mult timp ideea despre ce mi-aș dori exact să creez, iar după multe căutări, am decis să încep cu ceea ce iubesc și port foarte des – costumele comode de tip sport. Și chiar dacă mai devreme astfel de costume erau mai mult legate de o linie de îmbrăcăminte sport, acum ele sunt un element vestimentar la modă care poate fi combinat foarte stilat. Mai mult decât atât, moda stradală este acum una dintre cele mai populare tendințe și cred că accentul pus pe confort în îmbrăcăminte va fi relevant întotdeauna”, relatează protagonista noastră.

Eugenia Gambarean, autoarea brandului LUNA

„Mereu vine un moment când ne întrebăm ce ne place cu adevărat și cu ce ne-am dori să ne ocupăm”

Eugenia mai crede că, trăind într-o perioadă dinamică, cu un număr nelimitat de oportunități, oamenilor le este suficient să fie deschiși și să-și asculte chemarea, chiar dacă pot fi întâmpinate obstacole spre realizarea visurilor.

„Mereu vine un moment când ne întrebăm ce ne place cu adevărat și cu ce ne-am dori să ne ocupăm. În așa momente, sufletul sau subconștientul nostru vine cu răspuns la întrebare ghidându-ne spre nișa creativă pe care vrem s-o realizăm. Așa s-a întâmplat în cazul meu, pentru că întotdeauna mi-au plăcut hainele frumoase și mi-am dorit foarte mult să încerc să le creez eu. Și așa a luat naștere ideea proiectului – LUNA”, mărturisește Eugenia Gambarean.

De ce LUNA?

Luna, conform astrologiei, este cea mai importantă guvernatoare feminină care are o influență incredibil de puternică asupra femeilor și a atractivității interioare. Altfel spus, de la această teorie a și apărut ideea brandului care are drept scop evidențierea individualității și a frumuseții feminine.

Instagram/LUNA

Pornind ce la această idee, Eugenia spune că momentul de creație reprezintă pentru ea o continuă călătorie cosmică și creativă.

„Pentru mine momentul de creație este cel mai plăcut, dar și dificil în același timp, fiindcă pe de o parte ești mereu inspirat(ă) de a veni cu ceva nou și de a surprinde oamenii, iar pe de altă parte, procesul de muncă e minuțios și detaliat și de multe ori nu toate lucrurile reușesc din prima, căci fiecare articol vestimentar necesită atenție și abordare individuală. Dar cu siguranță se merită acest efort, deoarece cu cât procesul este mai complex, cu atât mai multă satisfacție obții la final”, povestește Eugenia.

Instagram/LUNA

Oamenii din jur reprezintă cea mai mare inspirație pentru lucrările Eugeniei Gambarean, aceasta spunându-ne că, în opinia ei, este o artă să te poți îmbrăca frumos și stilat.

Întotdeauna am admirat femeile și bărbații îmbrăcați stilat, după părerea mea este o artă să te poți îmbrăca frumos și la modă. De asemenea, este foarte important ca oamenii să înțeleagă că a fi stilat(ă) nu este neapărat să te îmbraci foarte scump. De aceea, în producția costumelor noastre urmărim tendințele, în special la capitolul paleta de culori, dar totuși, designul dezvoltat de LUNA este o viziune individuală”, susține autoarea brandului LUNA.

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

„Ne dorim ca lucrurile frumoase să fie disponibile pentru fiecare femeie sau bărbat”

Misiunea brandului LUNA este cea de a combina calitatea, stilul și confortul.

„Designul și confortul asigură calitatea înaltă a costumelor noastre. Ne dorim ca lucrurile frumoase să fie disponibile pentru fiecare femeie sau bărbat, de aceea, noi am dezvoltat o politică de prețuri în conformitate cu această convingere”, mai spune Eugenia.

„Lucrurile fabricate în China și Turcia se vând mai bine decât cele făcute în Moldova”

Eugenia crede că a începe o afacere nu este o sarcină ușoară, în primul rând pentru că trebuie să înțelegi cum funcționează piața. Iar pe lângă faptul că aceasta necesită investiții, pe umerii tăi mai cade și o responsabilitate uriașă.

„Atunci când lansezi o afacere, devii automat responsabil(ă) față de oamenii care lucrează alături de tine, față de oamenii care cumpără de la tine și, desigur, față de tine însuți/însăți. Pentru că tu ești responsabil(ă) pentru tot ceea ce face compania ta și trebuie să monitorizezi fiecare etapă a muncii. Iar dacă vorbim despre complexitatea lucrului pe piața noastră, atunci trebuie să destăinui că aici puterea de cumpărare este scăzută, la fel ca raportul preț-calitate.

De aceea, cred că pentru a produce ceva de înaltă calitate sunt necesare investiții considerabile, însă cumpărătorul nu este întotdeauna pregătit să plătească prețul corespunzător. Așa se dovedește că lucrurile fabricate în China și Turcia se vând mai bine decât cele făcute în Moldova, iar producătorii locali fie lucrează pentru export, fie falimentează”, subliniază creatoarea brandului LUNA.

Instagram/LUNA

„Mi-ar plăcea să existe mai multe magazine cu haine ale designerilor locali”

Tot aici, Eugenia spune că trăim într-o țară cu o piață mică de vânzare, dar totuși există ceva farmec în asta.

„Brandurile vestimentare în țara noastră sunt mai degrabă mici proiecte creative, dar există ceva farmec în asta. De aceea, mi-aș dori ca locuitorii țării noastre să aibă posibilitatea de a achiziționa din ce în ce mai multe lucruri produse de la noi și, totodată, mi-ar plăcea să existe mai multe magazine cu haine ale designerilor locali, fiindcă fiecare este unic în felul său.

Noi trăim într-o perioadă a producției de masă, iată de ce este foarte plăcut să ieși pe străzile orașului și să vezi oameni îmbrăcați frumos și individual”, subliniază designera.

Eugenia mărturisește că și-ar dori ca brandul LUNA să devină cunoscut pe piața internațională, iar până atunci, cea mai mare satisfacție i-o aduc recenziile oamenilor care aleg să poarte hainele create de ea.

„Este foarte înfricoșător să începi ceva nou, întotdeauna există îndoieli că oamenilor le va plăcea ceea ce faci. Iar atunci când primești feedback pozitiv de la clienții tăi – că le plac costumele, că sunt plăcute și confortabile de purtat –, înțelegi că faci totul bine și că vrei să evoluezi și mai mult. Desigur, mi-aș dori ca brandul LUNA să fie cunoscut în toată lumea, astfel încât linia noastră de îmbrăcăminte să se extindă în mod regulat și să prezentăm, pe lângă costume, o gamă largă de îmbrăcăminte pentru femei”, conchide Eugenia Gambarean.

Aici puteți vedea profilul de Instagram al brandului LUNA, iar aici – pagina de Facebook!

Preluat de la: diez.md