hac-4.jpg
O nouă ediție de FAF Hackathon a derulat în acest weekend, unde studenții participanți de la Ingineria Software filiera anglofonă, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică a Universității Tehnice a Moldovei, au fost provocați să prezinte un produs original timp de 24 ore. 

FAF este un ONG afiliat Universității Tehnice a Moldovei creată din studenți și alumni a specialității ingineriei software (filiera anglofonă) care are ca scop ridicarea nivelului de învățământ, contribuind la dezvoltarea personală și profesională al studenților organizând diferite evenimente dedicate acestora.

Continuând tradiția comunității, tinerii ingineri, inventatori și dezvoltatori de la UTM, studenții specialității Ingineria Software, au organizat cea de-a 6-a ediție de FAF Hackathon, cu scopul de a pregăti noile generații IT de a proiecta și a dezvolta un viitor mai frumos, a întări relațiile între studenții din comunitate și companiile IT din Moldova.

La acest eveniment au participat 11 echipe formate de studenți ai anilor 1-4, dar și absolvenți, fiind mentorați de colegii lor absolvenți experți deja în domeniu, ajutând astfel generațiile ce li se vor alătura curând sa prevaleze și să obțină cât mai multă experiență în cadrul acestui concurs.

După 24 ore echipele au reușit să dezvolte soluții IT care rezolvă probleme reale ale societății, folosind tehnologii moderne, câteva dintre ele sunt:  întocmirea unei liste de medicamente și alternative pentru ele în scop de economisire a resurselor financiare pentru oamenii ce nu își permit procurarea medicamentelor scumpe, probabilitatea de intrare la buget sau contract în dependență de specialitatea aleasă la Universitatea Tehnică a Moldovei și media personală a viitorului student, chiar și afișarea probabilității a succesului unui cântec după versurile acestuia, afișarea dinamică pe o linie cronologică a scriitorilor români care au activat în diferite perioade de timp, ș.a.

După 24 ore, echipele au prezentat produsele la care au lucrat/ produsele finale în fața colegilor, dar și a unui juriu mixt format din reprezentanți a companiilor private Ellation & Crunchyroll, Mixbook, UTM și alumni FAF care au decis clasamentul. Echipele câștigătoare au primit bunuri materiale, aplauze, cuvinte de încurajare și cel mai important experiență de neuitat.

Această experiență a fost una memorabilă datorită relațiilor frumoase create între comunitatea FAF și companiile IT care cred în ideile noi și continuă să susțină creșterea studenților. Astfel în acest an un aport remarcabil pentru comunitatea FAF l-au avut compania dinamică cu rădăcini în Silicon Valley – Ellation – „compania mamă” pentru brandul Crunchyroll, lider în industria de anime și manga (un serviciu disponibil și pentru fanii din Republica Moldova) și compania care activează de mai bine de 12 ani în industria serviciilor foto – Mixbook.

Pentru a fi la curent cu următoarele evenimente organizate de FAF puteți urmări pagina de Facebook, unde veți vedea detalii despre următoarea conferință internațională care se va desfășura în curând la Chișinău.

Preluat de la: diez.md