collage-71.jpg
Movember sau No Shave November sunt mișcări internaționale pentru a promova sănătatea masculină și a preveni cancerul la prostată. Donațiile care se fac, se duc la fondul care face cercetări pentru a vindeca această formă de cancer.

Obiectivul Movember-ului este de a „schimba la față sănătatea bărbaților”. Astfel, 1 noiembrie este declarată ziua bărbieritului, zi în care participanții (“Mo Bros”) se rad și își iau angajamentul de a-și întreține mustața toată luna.

Istoricul Movember sau No Shave November în Moldova

În 2012, un grup de tineri a organizat evenimentul-frate al #movember, numindu-se #noshember, inițiat de Alexei Ciobanu. No shave november constă în a nu te rade deloc, nici barba, nici mustața, pentru același principiu.

Participanții din 2012 la No Shave NovemberParticipanții din 2012 la No Shave November

În 2013, o echipă din Moldova s-a înregistrat pe site-ul oficial al #movember. Aceștia au făcut poze pe 1 noiembrie și pe 30 noiembrie pentru a vedea diferențele. Pe toți participanții din 2013, îi vedeți aici: Movember Moldova 2013.

colaj5

PC: Natalia Gârbu

În 2014, nu a fost organizat nimic colectiv, însă entuziaștii au menținut tradiția în viață, iar echipa #diez a căutat acești entuziaști pentru a-i vedea și a le aprecia meritele. Pozele lor le vedeți mai jos.

nicu

Nicu Guțan

no shave

Victor Paluta

no shave1

Nikko Derli

no shave3

Radu Plugaru

no shave4

Cristi Mariuta

no shave9

Alexandru Lebedev 🙂

no shave5

Maxim Pulber

no shave6

Victor Matskan

no shave7

Vasile Fulga

no shave8

Roman Bălțeanu

no shave2

Serghei Pleteniuc

Preluat de la: diez.md