First-iphone-1.jpg
Mai țineți minte cum arăta primul Iphone prezentat de Steve Jobs în 2007 drept un dispozitiv 3-în-1: un telefon, un iPod şi un computer conectat la internet? Publicaţia The Verge a realizat o serie de fotografii ale prototipului primului Iphone.

În imagini publicate este un prototip aproape final al primului iPhone, folosit în perioada 2006-2007 pentru a testa atât componentele hardware care urmau să fie integrate în revoluţionarul telefon, cât şi sistemul de operare iPhone OS (numele de dinainte de iOS), care era dezvoltat în paralel de către echipa de ingineri software, scrie go4it.ro.

First iphone

Photo Credit: theverge.com

„Telefonul” seamănă foarte mult cu o placă de bază de PC, aceasta fiind plină de slot-uri pe care puteau fi ataşate diverse componente şi destule mufe pentru a asigura întrega funcţionalitate a telefonului. De exemplu, avem antene wireless pentru Wi-Fi şi modem, avem un slot pentru cartela SIM în partea de sus, conectorul cu 30 de pini pentru conectarea la un PC, un port Ethernet pentru internet în lipsa Wi-Fi sau a unei cartele SIM, un modul de 4 GB memorie flash şi chiar camera foto, butonul home şi display-ul.

first iphone 2

Photo Credit: theverge.com

Alte lucruri interesante sunt cele două mufe jack, care au fost combinate într-una singură pe modelul final, posibilitatea de a scoate semnal video prin cabluri component sau composite şi port-urile serial folosite pentru diagnostic şi transfer de date pentru anumite funcţii. Acest prototip de iPhone era alimentat de la priză printr-un adaptor AC/DC, însă există şi un spaţiu dedicat bateriei pe placa de bază.

Datorită acestor plăci de bază de dezvoltare, Apple a reuşit să ţină secret design-ul final al telefonului, acesta fiind o adevărată surpriză la momentul lansării. Cei care lucrau la dezvoltarea de hardware sau software pentru iPhone nu ştiau cum arăta produsul final, Steve Jobs controlând accesul la prototipurile „finale”.

first iphone 3

Photo Credit: theverge.com

Numele acestui model este M68 sau Purple 2 şi ar putea fi cel mai vechi iPhone care încă funcţionează. Acesta porneşte dacă este conectat la priză şi afişează logo-ul Apple la boot în sistemul de operare.

Preluat de la: diez.md