1537775867965.jpg

Mii de moldoveni și turiști au fost martorii unui show aviatic de excepție organizat la Aeroportul Chișinău. Oamenii au urmărit cu sufletul la gură salturile efectuate de paraşutişti, au admirat trucurile acrobatice executate cu multă precizie și au avut ocazia să încerce pentru prima dată tunelul aerodinamic.

Avia Invest a pregătit și în acest an un air show de excepție de care s-au bucurat vizitatorii chiar de la primele ore ale dimineții. Oamenii au rezistat ambuteiajelor și căldurii doar pentru a se odihni gratuit preț de câteva ore, urmărind spectacolul alături de prieteni, colegi sau familie.

„Mi-a plăcut cum este organizat evenimentul din punct de vedere tehnic, deși nu îmi place că nu sunt corturi și scaune suficiente, respectiv nu ai unde sta.

Partea cea mai interesantă, pentru mine, a fost atunci când au zburat piloții străini, în acel moment îți crește adrenalina în sânge și vreau să menționez că air show-ul este un eveniment destul de reușit, deci bravo organizatorilor pentru că au arătat un masterclass și au inspirat generația tânără să-și dorească un viitor în domeniul dat”, menționează, pentru ZUGO, Alexandru Iațco, vizitator.

Pe tot parcursul evenimentului, participanții au avut ocazia să vadă nu doar o vastă expoziţie de avioane şi tehnică aeronautică, dar și să intre în cabina piloților şi să simtă cum e să fii la cârma avionului. Mai mult, aceștia au avut șansa să exploreze și labirintul din sticlă multicoloră, desenul căruia contura logoul companiei care gestionează aeroportul.

Pe lângă toată tehnica expusă, oaspeţii air show-ului au admirat şi participantele Concursului „Stewardesa Anului”, care s-au duelat pentru titlul de cea mai bună însoţitoare de bord, iar premiul mare a fost pe măsură – o vacanţă pe 7 zile în Tenerife.

„Eu, fiind prima dată la un astfel de spectacol aviatic, pot să zic că a fost captivant și foarte mult m-a impresionat show-ul aerian al piloților, care a fost executat cu multă grație, uneori creând impresia că avioanele pur și simplu plutesc în aer, ci nu zbor.

La fel am rămas copleșită de frumusețea fetelor care au participat la concursul „Stewardesa anului”.

Un aspect important, cel puțin pentru mine, au fost corturile cu alimente, unde puteai să-ți iei o pauză, să te răcorești cu o sticlă de apă și chiar să mănânci ceva gustos.

Air Show 2018 mi-a lăsat impresii pozitive, cu această ocazie țin să-i felicit pe organizatori și sper că pe viitor să mai avem parte de astfel de evenimente avia frumoase”, adaugă Augustina, tânără prezentă la eveniment.

Plini de entuziasm și curiozitate, cei mai impresionați de show au fost copiii care au urmărit zborurile și trucurile efectuate de piloți cu sufletul la gură. Aceștia au stat minute în șir la coadă pentru a avea șansa să intre în tunelul aerodinamic, menționând că: „Am văzut așa ceva doar în filme și tare vreau să încerc și eu. Sper să reușesc din prima”.

Un show de excepție! Am rămas impresionat chiar după ce am intrat pe poartă și am văzut construcția din sticlă colorată pe care se putea citi informația despre istoria aeroportului. Mi-a plăcut tunelul aerodinamic care este folosit pentru antrenamentul parașutiștilor, doar că nu am avut posibilitate să planez în el fiind o coadă imensă de doritori.

Desigur, cel culminant moment a fost show-ul de acrobații de Baltic Bees și piloții Aeroclubului României!”, adaugă Ion, vizitator.

 

Air showul nu a fost unica supriză pregătită de organizatori. Aceștia au oferit cadouri de proporţii pentru toţi vizitatorii săi, iar cel mai norocos participant, înscris în concursul de pe Facebook al Aeroportului Internaţional Chişinău, a câștigat o vacanţă All Inclusive, pe 7 zile, în Dubai. Alți doi participanți au primit câte două bilete tur – retur pentru destinaţiile Veneţia şi Paris.

Pe parcursul showului, atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de artişti consacraţi de la noi, cum ar fi Metodie Bujor, Anastasia Lazariuc și Adrian Ursu. Oamenii au dansat ore în șir pe cântecele trupelor Zdob și Zdub și ale formației 3 Sud Est.

Foto: Tudor Bucarev 

Preluat de la: zugo.md