rockit2.jpg
La Chișinău s-a desfășurat cea de-a 7-a ediție a Conferinței Rockit, cel mai important eveniment dedicat inovației, creativității și inovației. 

Evenimentul a reunit specialiști din domeniu, dar și cei mai inovativi tineri din Republica Moldova care au pus inovația într-o lumină nouă și au susținut o serie de discursuri și workshop-uri bazate pe inovații și tehnologii, creativitate, comunicare, antreprenoriat și startup-uri.
Anul acesta de pe scena conferinței au vorbit 16 speakeri din 8 țări.

Conferința a continuat cu două zile de evenimente satelit, cu ateliere de lucru în data 28-29 aprilie, din cadrul TechCamp, orientate pe jurnalismul video, jurnalismul mobil, instrumentele de investigație open source, influencer marketing și branding personal. Atelierele au fost organizate de Digital Communication Network cu sprijinul financiar al Departamentului de Stat SUA.

rockit

La fel în data de 28 și 29 aprilie s-a desfășurat și hackathonul internațional Garage 48, pe mai multe fluxuri: 1) FinTech; 2) Telecom; 3) Industrii creative; 4) Healthtech. Garage48 Hackathon a fost organizat de Garage48 și CIVITTA Moldova cu sprijinul financiar al Ministerului Estonian al Afacerilor Externe în cadrul Fondului pentru Dezvoltare și Ajutor Umanitar.

Pe parcursul a 4 ani de la lansare, au fost organizate șase ediții ale conferinței Rockit, în Moldova și Polonia, cu participarea mai multor oameni de afaceri și startup-uri de succes, peste 70 de experți de top în marketing, creativitate și tehnologii inovaționale.

În baza unui studiu, Conferința Rockit a fost recunoscută drept cel mai bine organizat și util eveniment din Republica Moldova, iar oportunitățile legate de inovațiile în domeniul tehnologiei și creativității, ca un argument în plus pentru a rămâne în țară pentru 63% din respondenți.

rockit2

Mai multe detalii și informații despre vorbitorii acestei ediții și agenda evenimentului pe www.rockit.md. 

Evenimentul a fost organizat de Academia ROCKIT și Digital Communication Network.

Preluat de la: diez.md