1540025208057.jpg

Vacanțele pot fi mai pline de farmec dacă vei vedea în jur clădiri colorate, plaje tropicale și peisaje exotice. Astfel de destinații îți oferă amintiri pentru o viață și sunt locul perfect pentru zeci de fotografii, cu ajutorul cărora vei putea să revii de câte ori simți un dor de locurile frumoase pe care le-ai vizitat în trecut.

Așadar, dacă vrei ca vacanța ta să conțină și factorul stylish, locurile care să aibă obiective turistice cât mai impresionante și unde să poți imortaliza tot ce te frapează, atunci iată șapte destinații care vor răspunde preferințelor tale.

Amsterdam, Olanda

Ia-ți prietenii și/sau familia și mergeți să cunoașteți Amsterdam-ul. Puteți face acest lucru, plimbându-vă cu bicicleta, pe jos sau, de ce nu, cu o barcă închiriată, cu care să navigați canalele. Oricare cale vei alege, acest oraș va impresiona ochii și sufletul cu un apus fabulos și peisaje parcă rupte din povești. Nu uita să guști din preparatele tradiționale, sorbind și dintr-un pahar cu vin.

Lisabona, Portugalia

O zi aici merită de început cu un mic dejun pe cinste: o tartă cu ou sau nata de la Pastéis de Belém. După, alege să mergi pe jos pentru ca să fii cu adevărat în centrul frumuseții orașului. Vei fi frapat de peisajele, arhitectura, sunetele și, bineînțeles, renumitele acoperișuri cu țiglă colorată ale orașului. Vizitează Mănăstirea Jerónimos pentru a admira arhitectura renascentistă și privește apusul din Saõ Jorges, care oferă o vedere panoramică asupra orașului.

Oahu, Hawaii

Acesta este locul numai bun de a fugi de agitația și aglomerația orașului, dar și mai perfect pentru a te bucura de liniștea oceanului. Frumusețea acestei zone au atras și multe proiecte cinematografice, aici au fost filmate mai multe scene din „Pearl Harbor”, „The Hunger Games: Cathing Fire” și „Godzilla”.

Marrakech, Maroc

Marrakech înseamnă bijuterii handmade, genți, covoare, mirodenii și uleiuri specifice locului. Deci, ceea ce te va surprinde este bazarul din centrul Medinei, dar fii atent să nu accepți din prima ofertele, fii pregătit/ă să negociezi prețul produselor. Pentru ca să nu pierzi timp, căutând anumite obiective, poți angaja un ghid.

Koh Samui, Thailanda

În acest paradis din sudul Thailandei vei putea începe dimineața într-o cafenea locală și, mai apoi, vizitând atracțiile turistice ale insulei. Aici vei fi tentat să faci o mulțime de fotografii la fermele de cocos și plajele cu apă limpede sau piețele deschise pe timpul nopții. Turiștii sunt mereu dornici să vadă statuia Guanyin, Goddess of Mercy, o atracție turistică ce rămâne bine întipărită în amintirile tuturor celor care vin aici.

Portofino, Italia

Dacă dorești o călătorie în trecut, viziteză Portofino, acolo unde vei vedea aspectul plajelor, cu apa care îmbrățișează stâncile. Această zonă este numai bună și pentru romanticii înflăcărați. Astfel, ei pot lua masa la unul dintre cele mai impresionante restaurante – „Da Adolfo și Le Sirenuse”, care oferă priveliști încântătoare, atât pe timpul zilei, cât și noaptea.

Tulum, Mexic

Este exact ceea ce trebuie pentru o vacanță aventuroasă, cu plajele izolate, apă turcoaz, fiind și o zonă arheologică. Aici vei putea afla multe despre civilizația Maya. O atracție principală pentru turiști este Parcul Național, iar, în apropiere, dacă ai suficient curaj, te poți aventura în explorarea peșterilor subterane, scrie elle.ro.

Foto: jurnalspiritual.eu, tourio.ro, novictorhelicopters.com, machahid24.com, scnorchel24.he, homeaway.co.uk, audleytravel.com

Preluat de la: zugo.md