1475331097766.jpg

În prima zi a lunii octombrie iubitorii de cărți din domeniul filosofiei și psihologiei s-au adunat la Art Labyrint pentru a pune în discuție secvențe din cartea „Ștergerea istoriei vieții” de Carlos Castaneda, informează ZUGO.

O lună în urmă, la recomandarea unui prieten, Sorin a citit cartea „Ștergerea istoriei vieții” de Carlos Castaneda, care i-a schimbat viziunile și l-a făcut să se gândească dintr-o altă perspectivă la anumite lucruri. Ideile filosofice din cartea l-au impresionat atât de mult, încât a decis să creeze un grup de tineri, cu care să discute conținutul acesteia.

Fiind psiholog după profesie, Sorin a organizat evenimentul pentru a vedea viziunea altor oameni despre carte și mesajul pe care îl transmite. El consideră că nu toți pot să citească această carte, fiind necesară o anumită vârstă și pregătire pentru înțelegerea ei.

„Cărțile lui Carlos Castaneda m-au influențat de îndată ce am început să le lecturez. Per general, acțiunea are loc în jurul unui antropolog, care a plecat în america latină pentru a-și scrie teza de licență pe tema plantelor ce cresc în regiunea dată. Acolo, el a făcut cunoștință cu un indian, care a devenit mentorul protagonistului și îi dezvăluia diverse idei filosofice. După această cunoștință, viața antropologului a fost schimbată pentru totdeauna, căpătând o experiență unică. În carte sunt abordate teme diverse: fricile, puterea interioară și încrederea în sine”, relatează Sorin, organizatorul evenimentului.

„Când am început să citesc și am descoperit această carte, am înțeles că a influențat într-un oarecare fel viața și gândirea mea. Am devenit prea introvert, nu discutam cu alții și îmi plăcea singurătatea. Dar am înțeles că aceasta nu se lipește cu modul nostru de viață. Totuși, am învățat multe din această cartem inclusiv de ce pe oameni îi influențează atât de mult părerea altora”,  povestește unul din participanții la Cititoreală.

Tinerii care au auzit pentru prima dată de acest autor și cartea dată, au avut posibilitatea de a citi câteva pasaje din carte pentru a-și creea impresia generală și a putea discuta la subiect.

Evenimentul este la cea de-a doua ediție și poartă în sine și un scop nobil: donarea banilor pentru procurarea unor cărți noi.

Preluat de la: Zugo.md