ceei-mai-bine-plătiți-actori.jpg
Revista Forbes a publicat tradiționalul top al celor mai bine plătiți actori din lume. În anul 2020, la fel ca și în 2019, cel mai bine plătit actor este starul american Dwayne Johnson, care a încasat peste 87 de milioane de dolari în acest an.

Vezi mai jos care sunt 10 cei mai bine plătiți actori din lume.

# Dwayne Johnson, 87,5 milioane de dolari

Johnson, supranumit The Rock după numele din ringul de lupte, a câştigat 87,5 milioane de dolari în intervalul 1 iunie 2019-1 iunie 2020, potrivit Forbes, sumă ce include onorariul de 23,5 milioane de dolari plătit de Netflix Inc. pentru rolul din thrillerul Red Notice. Actorul a obţinut de asemenea venituri din propria linie de îmbrăcăminte fitness denumită Project Rock şi produsă de compania Under Armour Inc.

# Ryan Reynolds, 71,5 milioane de dolari

Ryan Rodney Reynolds este actor canadian de film și televiziune, cel mai cunoscut pentru rolurile sale din filme ca Definitely, Maybe, The Proposal, The Change-Up și Deadpool.

# Mark Wahlberg, 58 de milioane de dolari

Mark Robert Michael Wahlberg este un actor, producător de film și de televiziune și fost rapper american. Era cunoscut ca Marky Mark în primii săi ani de activitate și a devenit faimos în 1991, când a debutat cu trupa Marky Mark and the Funky Bunch. Este cunoscut în special pentru rolurile sale din filme ca Fear (1996), Boogie Nights (1997), Three Kings (1999), The Perfect Storm (2000), Planet of the Apes (2001), Rock Star (2001), The Italian Job (2003), I Heart Huckabees (2004), Four Brothers (2005), The Departed (2006), Invincible (2006), Shooter (2007), Max Payne (2008), The Fighter (2010), Date Night (2010), „Ted” (2012) sau „Trage tare și te scoți” (2013). A fost producător executiv al unor seriale TV ca Entourage, Boardwalk Empire sau How to Make It in America.

# Ben Affleck, 55 de milioane de dolari

Benjamin Geza Affleck-Boldt, cunoscut mai mult ca Ben Affleck, este un actor, scenarist, producător și regizor de film american.

# Vin Diesel, 54 de milioane de dolari

Vin Diesel, născut Mark Sinclair Vincent, este un actor, regizor și producător american. Este cunoscut mai ales pentru rolul în seria de filme The Fast and the Furious, a lui Riddick în trilogia The Chronicles of Riddick sau pentru rolul său din filmul xXx (2002).

# Akshay Kumar, 48,5 milioane de dolari

Actor canadian născut în India, producător, personalitate de televiziune, expert al artelor marțiale, cascadorie și filantrop care lucrează în filme din Bollywood.

# Lin-Manuel Miranda, 45,5 milioane de dolari

Lin-Manuel Miranda este un compozitor american, textier, actor, cântăreț, rapper, producător și dramaturg. A creat și a jucat în musicalurile de pe Broadway – In the Heights și „Hamilton”.

#Will Smith, 44,5 milioane de dolari

Actor, producător, rapper și compozitor american, nominalizat la premiile Oscar și Globul de Aur. De asemenea, este artist hip-hop/R&B, câștigător al mai multor premii Grammy. În aprilie 2007, revista Newsweek l-a numit „cel mai bun actor de la Hollywood”.

# Adam Sandler, 41 de milioane de dolari

Actor, comediant, muzician, scenarist și producător de film american. Este fondatorul Happy Madison Productions, o companie producătoare de filme care a făcut și seria de televiziune Rules of Engagement.

# Jackie Chan, 40 de milioane de dolari

Actor, coregraf de lupte, comediant, regizor, producător, expert al artelor marțiale, scenarist, antreprenor, cântăreț și cascador originar din Hong Kong. În filmele sale, este cunoscut pentru stilul acrobatic de luptă, sincronizarea sa comică, folosirea armelor improvizate și cascadoriile sale inovative. Cichichan este actor din anii 1960 și a apărut în peste 100 de filme.

Topul celor mai bine plătiţi actori din lume a fost întocmit de editorii revistei Forbes pe baza unor estimări furnizate de companiile Nielsen, Box Office Mojo şi IMDb şi a unor informaţii provenind de la specialişti din această industrie. Sumele menţionate, care vizează perioada 1 iunie 2019-1 iunie 2020, reprezintă onorariile primite de actori înainte de plata taxelor şi a impozitelor şi nu se referă doar la onorariile încasate pentru interpretări artistice.

Preluat de la: diez.md