ftamp.jpg
La data de 16 mai, 12 speakeri de excepție și peste 100 de tineri din țară s-au adunat pentru a discuta despre startupuri, dar și despre cât de oportun este să dezvolți o afacere în Republica Moldova.

Conferința internațională de antreprenoriat Startup Campus „Yep! I can” a avut drept scop să ajute tinerii să înțeleagă cum funcționează mediul antreprenorial și cum e să ai o afacere în Republica Moldova.

image

Astfel, Conferința Startup Campus „Yep! I can”a cuprins 3 etape:

#Yep!Expertise, în cadrul căreia tinerii l-au cunoscut pe Veaceslav Cunev – antreprenor, președinte ATIC și au aflat de la el care meserii vor fi solicitate în viitor, ce abilități trebuiesc dezvoltate de tineri, și ce pași trebuie să întreprindă aceștia pentru a avea un viitor de succes. Dmitri Voloșin a povestit participanților istoria Simpals, Lobster, Garage, dar și alte idei de startup la care muncește zi de zi împreună cu echipa pe care o conduce. Invitatul special al conferinței a fost profesorul american Lewis Sheats- directorul Enrepreneurship Clinic, Universitatea de Stat din Carolina de Nord, care a povestit tinerilor cum se face antreprenoriatul în America și cum sunt integrați aceștia în ecosistemul antreprenorial.

#Yep!Talks i-a adus în față pe tinerii antreprenori: Artur Gurău, Tudor Mardari, Marina Gospodarenco, Andrey Anisimov și Eugeniu Gîrlă, care au scos la iveală secrete de după cortina unei afaceri, de ce este nevoie pentru a atinge succesul și cât de mult i-au ajutat eșecurile la crearea companiilor pe care le conduc.

#Yep!Demo Day #2, bătălia ideilor de startup, dezvoltate de studenți în cadrul programului de pre-accelerare Yep!Starter. Câștigătorii acestei etape sunt NYFEN – echipa care dezvoltă soluții pentru iubitorii de bijuterii, dar și producătorii acestora. De asemenea, alte două echipe au primit șansa să reprezinte Republica Moldova la Kiev, la etapa internațională Yep!Demo Day.

ftamp pramp

Startup Campus Yep! I Can” este un eveniment organizat de NIKA Business Generation și Yep!Moldova, finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova și Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei.

Preluat de la: diez.md